SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit
  • Toimitus

Jokerit löi neljännen kerran Severstalin

julkaistu: 09.12.2018 19:43

Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueen kahteen peräkkäiseen voittoon, kun perjantaisen Lokomotivin (3-0) jälkeen se onnistui kaatamaan myös Severstalin Tsherepovetsissa 4-3 (0-0,2-3,2-0).

Tunnustelevan avauserän jälkeen toisessa erässä maalihanat aukesivat. Jokerien kanukkipuolustajan Adam Grantin vietyä ensin kauden yhdeksännellä maalillaan vieraat johtoon tuli Severstal tasoihin jo minuutti avausmaalista.

Jesse Joensuu ei ehtinyt istua kuin neljä sekuntia kampituksesta saamaansa jäähyä, kun isäntien ykköspakki Ilya Khokhlov täräytti pelin tasoihin.

Severstalin ykkössentteri ja joukkueen tehokkain mies Yury Trubachyov vei isännät johtoon reilu viisi minuuttia myöhemmin Khokhlovin ahmittua taas pisteen.

Kuusi minuuttia ennen toisen erän päättymistä Khokhlov oli jälleen pahanteossa ja vei Severstalin jo kahden maalin johtoon saaden kotilyleisön riemuitsemaan seisaaltaan. Sakari Mannisen kuitti tuli isäntien kannalta harmittavasti jo 50 sekuntia myöhemmin ja toiselle erätauolle lähdettiin Severstalin 3-2 johtoasemasta.

Päätöserässä isännät väsyivät selvästi ja Jokerit pääsivät myllyttämään toistuvasti peliä Severstalin kenttäpäätyyn. Mannisen maalin toisena syöttäjänä kunnostautunut Brian O’Neill pääsi sivaltamaan lähietäisyydeltä tasoituksen ja Severstalin pelaajat alkoivat riiputtaa päitään.

Jokerit painoi jatkuvasti päälle eikä ilmiselvästi halunnut päättää vieraskiertuettaan tappioon ja pyrkivät ratkaisuihin vielä varsinaisella peliajalla. Jotain painostuksesta kertoo se, että Jokerit vei päätöserän laukaukset maalia kohti 15-4.

Narrien yritykset toivat lopulta palkinnon ja Joensuu pääsi tuikkaamaan maalinkulmalta voittonyytin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Maalia tarkistettiin vielä videolta, mutta se hyväksyttiin aiheellisesti ja Jokerit kuittasi  voiton.

Pelin jälkeen vieraiden valmentajista Raimo Helminen kertoi medialle, mihin peli ratkesi.

– Meidän kärkipelaajat paransi loppua kohti ja saatiin hyvä paine Severstalin päätyyn ja pysyttiin kiekossa paljon paremmin kuin kahdessa eka erässä.

– Kokonaisuuteen ollaan tyytyväisiä. Pystyttiin voittamaan reissun viimeinen peli ja vastustaja oli kova, kehui Helminen.

Jokerit kohtaa seuraavaksi Salavat Ufan tiistaina kotonaan Hartwall Arenassa.