SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Dinamo Riika: Narrit lähtee joulun viettoon voitokkaissa tunnelmissa
  • Toimitus

Jokerit – Dinamo Riika: Narrit lähtee joulun viettoon voitokkaissa tunnelmissa

julkaistu: 22.12.2018 11:37

Jokerien neljän pelin viikko huipentuu Hartwall Arenassa tänään otteluun Dinamo Riikaa vastaan.

Lähtökohdat joulun viettoon ovat huomattavasti paremmat narrien kaadettua viimeksi KHL:n ykkösjengin TsSKAn komeasti 4-1 Arenassa toissailtana kuin jos tähän otteluun lähdettäessä olisi kolme tappiota alla. Alkuviikko oli nimittäin niin huonoa peliä, kun narrit ottivat kahteen otteeseen Moskovassa lukua Avangardilta ja Spartakilta.

Steve Moses viilettää neljän pelin pinnaputkessa (3+3=6). Yhteensä jenkkihyökkääjä on rohmunnut kauden mittaan 37 ottelussa kahdeksan maalia ja 23 pinnaa.

Hienoa oli myös koko marraskuun sivussa olleen Nicklas Jensenin maalisaldon avauduttua sitten lokakuisen loukkaantumisen.

Kaksi kolmesta viime ottelustaan voittanut Dinamo Riika porskuttaa lännessä ja Bobrov divisioonassa Jokereita 19 pinnaa perässä ja sillä on yhä realistiset mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin. Kuin vakuudeksi se kaatoi viime kierroksella itsensä SKA Pietarin vieraissa 3-2 jatkoilla.

Pietarissa ruotsalaislaituri Linus Videll viimeisteli hatun. Runkosarjan 34 ottelussa 18 maalia ja 35 pistettä tehnyt Videll on nakuttanut neljä osumaa kolmessa edellisessä pelissään.

Ketjun toinen laituri latvialainen Lauris Darzins on myös ollut tikissä ja saalistanut kolme maalia ja kuusi pinnaa neljässä viime pelissä. 39 pelissä saaliiksi on tarttunut yhdeksän osumaa ja 29 pinnaa, joten muutakin on kierretty kuin tahkoa.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Dinamo kaatoi syyskuussa narrit kotonaan 2-1 jatkoilla Videllin iskiessä molemmat maalit.

Jokerit otti kunnon revanssin lokakuussa Arenassa ja passitti riikalaiset kotimatkalle 7-3 numeroin. Enää ei Videll maalannut, mutta Darzins osui kerran. Jokereista Sakari Manninen ja Jensen osuivat kumpikin kahdesti.

TsSKA-voiton myötä Jokerien itseluottamus on tänään luonnollisesti tapissa ja sen kertoimet ovat pohjalukemissa syystäkin. Isännät eivät tule aliarvioimaan vieraitaan, kiitos Dinamon karhunpalveluksen, minkä tekivät itselleen voittaessaan SKA:n.

Jokerit voittaa tänään selvästi ja lähtee ansaittuun joulunviettoon toivottaen erinomaisella pelillään faneilleen hyvää joulua palaten Tapanina taas tositoimiin Dynamo Moskovaa isännöiden.