SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Avangard Omsk: Onko narrit tänään helisemässä?
  • Toimitus

Jokerit – Avangard Omsk: Onko narrit tänään helisemässä?

julkaistu: 21.11.2018 13:34

Lännen kolmonen Jokerit kohtaa idän kakkosen Avangard Omskin Hartwall Arenassa illalla.

Jokerit on kaatanut vastustajansa kotipeleissään nyt seitsemän kertaa peräkkäin. Silti tuohon tilastoon ei pidä liikaa ja sokeasti tuijottaa.

Narrit selviytyivät vielä kuin koira veräjästä viimeksi Lokomotivia vastaan, josta lypsivät vastoin pelitapahtumia 4-3 voiton vieraiden epäonnen takia.

Marko Anttilan poissaolon vaikutusta ei voi kylliksi korostaa. Se näkyy selkeästi isäntien pelissä ja vasta pitkällä tähtäimellä tuon kokonaisvaikutus vain korostuu. Juuttikaksikon Nicklas Jensenin ja Peter Reginin puuttumiset narrirosterista eivät ainakaan helpota isäntien urakkaa.

Coloradon aikoinaan Stanley Cup-mestariksi luotsanneen Bob Hartleyn Avangard Omsk on KHL:n kolmanneksi kovin vierasjoukkue.

Avangard on kaatanut vastustajansa viidesti kuudessa edellisessä ottelussaan. Tosin viimeisintä peliä lukuunottamatta se pelasi nuo ottelut kotiluolassaan.

Viime kierroksella kaatui Torpedo 4-2 Nizhni Novgorodissa maanantaina. Nikita Pivtsakin, Sergei Shirokov, Andrei Stas ja Kirill Petrov vastasivat vieraiden maaleista. Avangard taiteili kolme osumistaan päätöserässä.

Avangardin kantavia voimia ovat juuri SKA Pietarista ja TsSKA Moskovasta täksi kaudeksi treidatut laiturit Shirokov ja Petrov. Edellinen on joukkueensa kovin maalari ja pinnarohmu 15+9=24 tehoillaan, jälkimmäisen avut näkyvät muualla kuin tehoissa (5+8=13).

Avangardin toiseksi kovin pinnarohmu Ilya Mikheyev (12+10=22) löytyy Denis Zernovin johtamasta Omskin tehovitjasta, jonka toisessa laidassa viilettää juuri Shirokov.

Vaikka Jokerit vei molemmat viime kauden kohtaamiset (3-0 ja 3-1) saa se olla todella tyytyväinen ja hämmästynyt, jos se selviytyy tästä ottelusta ehjin nahoin.

Rolle-setä laittaa Avangardia kupongille tietyin varauksin.