SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jokerit – Ak Bars Kazan: Kaataako narrit hallitsevan mestarin?
  • Toimitus

Jokerit – Ak Bars Kazan: Kaataako narrit hallitsevan mestarin?

julkaistu: 23.01.2019 12:40

Jokerit saa kolmen ottelun kotisarjansa toiseen otteluun vieraakseen KHL:n mestaruutta puolustavan Ak Bars Kazanin, joten helppoa iltapuhdetta ei pitäisi tälläkään kertaa olla Hartwall Arenassa tiedossa.

Narreista tiedotettiin erheellisesti viime pelin alla, että matkarasituksesta aikaeroineen on kyllä toivuttu viimeistään maanantaina. Eipä pitänyt tuokaan paikkaansa. Sen verran uninen oli joukkueen esitys Neftehimikiä vastaan ja vieraat kuittasivat ilman ykköspyssyään Juuso Puustista pelatenkin 2-1 -vierasvoiton melko kivuttomasti.

Nicklas Jensen teki, kuten Rolle-setä vihjeessään tuolloin ounastelikin, hyvällä kertoimella Jokerien ainokaisen maalin. Juuttihyökkääjä on osunut kolmessa edellisessä ottelussaan.

Sitä ennen Jensenille jäi kaksi maalitonta peliä taakseen neljän peräkkäisen maalatun pelin jälkeen. Plakkariin on kertynyt siis seitsemän nyyttiä yhdeksästä viime pelistä.

Jos Jokerit on lännessä neljäntenä 68 pistettä 50 pelistä keränneenä, löytyy Ak Bars Kazan idästä samalta sijalta. Otteluita se on pelannut yhden enemmän ja taskun pohjalla on pisteitä puolestaan kaksi enemmän.

Kazanin loppuohjelma on narreja pirullisempi, sillä se kohtaa 11 pelissä tämän jälkeen mm. Avtomobilistin, Metallurgin ja TsSKAn kahteen otteeseen, joten tasaisessa idän kärkiryhmässä sijoitukset voivat vaihdella vielä useaan otteeseen.

Jokereita rassaa lähinnä eniten tuleva seitsemän pelin vieraskiertue perjantaisen Nizhni Novgorodin Torpedon kotipelin jälkeen. SKA Pietari toki kohdataan vielä kertaalleen Dynamo Moskovan ohella reissun päätöspeleissä, mutta kokonaisuutena 12 pelin loppuohjelma on ehdottomasti Jokereilla illan vastustajaansa edullisempi. Toki pelejä ei tunnetusti pelata paperilla.

Kun tarkastelee Bars Kazanin viimeaikaisia otteita, pistää äkkiseltään silmään tulosten vähämaalisuuden lisäksi yksi merkittävä seikka. Kazan on voittanut viisi peräkkäistä kotipeliään, mutta on vastaavasti hävinnyt kuudesti peräkkäin vierasjäillä. Tuo ei voi olla enää sattumaa.

Zinetula Biljaletdinovin piiskuroiman mestarinipun pelaajia ei ymmärrettävästi löydy pistepörssin kärkipaikoilta, vaan rykmentti pelaa joukkueena ilman merkittävästi erottuvia yksilöitä, mikä toisaalta onkin sen menestyksen salaisuus.

Tsekkilaituri Jiri Sekac (50. 22+18=40) omaa NHL-kokemustakin useista eri seuroista ja on ollut tehokkain Kazanin pelaaja, mutta löytyy vasta pistepörssin sijalta 16.

Kanukkihyökkääjä Justin Azevedo (51. 12+20=32) ja venäläistaituri Danis Zaripov (41. 5+21=26) ovat seuraavaksi tehokkaimmat Kazanin lippulaivat, joiden tehojen varassa joukkue elää tai kuolee.

Viidessä viime pelissä Kazanin tehokkain peluri on kuitenkin ollut kolme osumaa viimeistellyt ja neljä pinnaa rohmunnut Stanislav Galiev, joka löytyy sen kakkosta johtavan Vjatsheslav Osnovinin johtaman ketjun oikeasta laidasta.

Tuon ketjun toisessa laidassa pelaava Zaripov on syöttänyt viidessä pelissä neljä häkkiä. Ykkösen laiturit Sekac (2+1) ja Azevedo (1+2) ovat tehneet toki kolme pinnaa mieheen.

Jokereilta palaa tänään rosteriin Pekka Jormakka ja Antti Pihlström, kun Lauri Marjamäki ronkkii hiukan ketjuja viimekertaisesta.

Jesse Joensuun sairastumisen takia Jormakka ottaa porilaisen paikan John Normanin johtamassa ykkösessä, jonka toisessa laidassa jatkaa luonnollisesti Brian O’Neill. Geoff Platt palaa Peter Reginin johtamaan kolmoseen, missä Kristian Vesalainen jatkaa toisena laiturina. Pihlström ottaa paikan Mika Niemen nelosessa, missä hämmentäjänä jatkaa yhä tervehtynyt Marko Anttila.

Narrien veskariosastolla nähdään sellainen muutos, että kolhuja saaneen Janis Kalninsin korvaa tänään maalinsuulla Ryan Zapolski ja luukkuvahdin virkaa hoitaa Juho Ratilainen.

Jokerit kävi kaatamassa Kazanin 3-2 lokakuussa vieraissa, eikä mestarien pitäisi olla sille mikään ylitsepääsemätön vuori kiivettäväksi. Asenne on taatusti myös kohdallaan, mutta liikkuuko kädet ja ennenkaikkea jalat? Siihen ottelu tänään ratkeaa.

Ilman narrien maalivahtisirkusta tästä ottelusta olisi kannattanut hakea ehdottomasti kotivoittoa. Nyt Rolle-sedän on betsattava ”varman päälle” ja luotettava siihen, että molemmissa kenttäpäädyissä kolisee ainakin kahteen otteeseen.