SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
John Tavares jatkoi pisteputkeaan Leafsin kaataessa Sinitakit
  • Toimitus

John Tavares jatkoi pisteputkeaan Leafsin kaataessa Sinitakit

julkaistu: 29.12.2018 05:33

Yön kolmen ottelun kierroksella heiluteltiin verkkoja tyydyttävästi. Hattuja ei tällä kertaa nähty, mutta kahden maalin tekijöitä kolmin kappalein kylläkin.

Columbus – Toronto 2-4

Nationwide Arenalla kohtasivat kaksi vahvassa iskussa olevaa idän jengiä, kun Columbus Bluejackets haastoi Toronto Maple Leafsin hippasille.

Toronton vei heti ensimmäisessä ylivoimassa johtoon John Tavares, jonka kintuista Nazem Kadrin veto muutti suuntaa ja Sergei Bobrovsky oli yllätetty ensimmäistä kertaa tänä yönä.

Columbuksen kapteeni, Nick Foligno löi pelin tasoihin kauden kymmenennellä sekä myös uransa kymmenennellä maalilla Torontoa vastaan. Foligno on nyt kohdannut urallaan Toronton 44 kertaa ja käärinyt näissä peleissä yhteensä 20 pinnaa (10+10).

Tavares vei Toronton erätauolle 2-1 johdossa maalattuaan yön toisen ja kauden 26.nnen maalinsa. Sentteri on tehnyt nyt kuudessa peräkkäisessä pelissä 11 pinnaa (7+4).

Toisessa erässä Leafs karkasi jo 3-1 johtoon Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin karattua 2vs1 hyökkäykseen eikä Pierre-Luc Dubois saanut estetyksi edellisen syöttöä Marnerille, jolla oli helppo työ pistää limppu puolityhjään Jacketsin pussiin. Marnerille tuo oli jo kolmas piste, sillä laituri saalisti syöttöpinnat jo Leafsin kahteen avausmaaliin.

Kolmannessa erässä Frederik Gauthier iski tyylikkään maalin Leafsille sinetöiden vieraiden voiton, vaikka Artemi Panarin saikin vielä kavennettua viimeistä edellisellä minuutilla.

Leafs oli selvästi parempi joukkue tänään. Patrick Marleau ohitti Ray Bourquen ja nousi kaikkien aikojen tilastossa sijalle 10 pelattuaan 1613.nnen ottelunsa.

Florida – Montreal 3-5

Montreal Canadiens joutui lähtemään BB&T Centeriin Florida Panthersin vieraaksi ilman ykkösveskariaan Carey Pricea, joka on arviolta kahden viikon ajan sivussa alavartalovamman takia. Niinpä Antti Niemi sai pitkästä aikaa vastuuta tänään, kun Price oli torjunut maalissa kuusi edellistä ottelua.

Montreal yllätti avauserässä kaikki ja hankkiutui Tomas Tatarin ja Nicolas Deslauriensin maaleilla kahden maalin johtoon kahdessa ja puolessa minuutissa. Lisäksi vieraat kolistelivat isäntien maalitolppia kahteenkin otteeseen avauserässä.

Siitä huolimatta Florida nousi tasoihin vielä ensimmäisen erän aikana. Ensin suomalaissentteri Henrik Borgström kavensi kauden toisella ja uransa kolmannella osumallaan.

Tasoituksen iski puolestaan käkikellomaan laituri Denis Malgin, joka sai varkain limpun Canadiensin Paul Byronilta aivan Niemen nokan edessä ja suomalaisveskari oli voimaton.

Toisessa erässä Florida löi päätään seinään nimeltään Niemi, joka kirjaimellisesti piti Montrealia pystyssä Kissojen kissa-hiiri -leikissä. Niemen tähtihetki osui Mike Hoffmanin onetimeriin venymiseen. Hoffman on saalistanut 13 viime pelissä 11 pinnaa (5+6) mukaanlukien syöttöpinna tänään Kissojen avausmaaliin.

Kolmannessa erässä Florida otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja päästi Montrealin pelaamaan 5vs3 ylivoimaa. Se kostautui. Vieraat eivät onnistuneet vielä Frank Vatranon ensimmäisen jäähyn aikana, mutta kuusi sekuntia sen jälkeen 5vs4 ylivoimassa rysähti Tatarin maalatessa ottelun toisen maalinsa.

Artturi Lehkonen onnistui yhdestä monista vastaiskuista iskemään vieraat kahden maalin karkumatkalle viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Keith Yandle toi isännät vielä ylivoimassa viimeistä edellisellä minuutilla maalin päähän, mutta upporikas ja rutiköyhä ilman Roberto Luongoa ei tuottanut lisää tulosta, vaan Jonathan Drouin pääsi sinetöimään loppulukemat tyhjään Kissojen maaliin 23 sekuntia ennen loppua ottelun toisella pisteellään.

NY Islanders – Ottawa 6-3

Brooklynissä kohtasivat idän keskikastin joukkueet NY Islanders ja Ottawa Senators.

Saarelaisten pakki Adam Pelech sai oppitunnin avauserän lopussa, kelle kannattaa antaa omalla alueella harhasyöttö ja kelle ei. Senaattorien Mark Stone kuuluu siihen kategoriaan, joka on kuin kotonaan noissa tilanteissa ja saalistaa juuri vastaavanlaisia linnunpoikasia. Stone iski kuin kobra ja lätty oli hetkessä Thomas Greissin selän takana.

Toisen erän alussa limppu oli toistamiseen isäntien maalissa. Matt Duchene rokotti Islesia ylivoimalla kauden 15.nnellä maalillaan Casey Cizikasin estämisjäähyn aikana raivattuaan tiensä aina omalta siniseltä suoraan maalille painaen pelivälineen röyhkeästi maaliin.

Josh Bailey herätteli isäntien toiveita vain 24 sekuntia myöhemmin, kun Senaattorien veskari Mike McKenna tarjoili Matthew Barzalille maalin takaa suoraan syöttäessään myöhäisen joululahjan, jonka Barzal jatkoi suoraan Baileylle, jolla oli helppo työ pistää lahja tyhjään verkkoon: 1-2(!).

Ottawan Cody Ceci löysi seuraavaksi reiän Greissin kainalon alta, minne lähetti vihaisen rannelaukauksen ja vieraat johtivat taas kahdella maalilla. Tämä riitti viime kauden mestariluotsille, Barry Trotzille ja Greiss sai väistyä Robin Lehnerin tieltä!

Islesin toi vielä mukaan peliin toisen erän lopussa Ottawan pakin huolimaton syöttö oman puolustusalueen kulmasta keskustaan Nick Paulille, minkä väliin pääsi isäntien Anders Lee, joka antoi mailansa laulaa ja tauolle lähdettiin tilanteesta 2-3(!).

Päätöserässä ei jäällä ollut enää kuin yksi joukkue ja saarelaiset käänsivät ottelun itselleen iskemällä neljä reppua Senaattorien verkkoon Johnny Boychukin, Barzalin kahden ja Cizikasin tyhjän nyytin toimesta.

Yön tulokset:

Columbus – Toronto 2-4

Florida – Montreal 3-5 (F: Borgström 1+0)

NY Islanders – Ottawa 6-3 (N: Komarov 0+1)