SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Johaug palasi ladulle – Kerrasta joka kisan suosikiksi
  • Toimitus

Johaug palasi ladulle – Kerrasta joka kisan suosikiksi

julkaistu: 17.11.2018 08:54

Kaikki urheilua seuraavat ihmiset muistavat Therese Johaugin. Nainen jonka huulirasva oli jonkin aikaa koko maailman kuuluisinta. Kaikki muistavat kuvat huulirasvapurkeista, joissa luki suurella teksti dobing ja naisen itkuiset esiintymiset julkisuudessa, joissa hän vakuutteli omaa syyttömyytään.

Nyt hän on tehnyt paluun Norjan Beitostølenissä käydyssä naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuissa kärsittyään 18 kuukauden mittaisen kilpailukiellon anabolisten steroiden käytöstä. Naiselta jäivät väliin niin Pyeongchangin olympialaiset, kuin sitä edeltäneet Lahden MM-kilpailutkin.

Johaug täysin ylivoimainen – suosikiksi joka kilpailuun

Beitostølenissä oli mukana kaikki norjan parhaat naishiihtäjät. Siitä huolimatta Johaug jätti heistä kaikki selkänsä taakse selvällä erolla. Jo toiseksi tullut Ingvild Flugstad Østberg jäi voittajasta 23,9 sekunttia ja kolmanneksi tullut Kari Øyre Slind jäi kärjestä jo melkein minuutin jääden 59,8 sekunttia. Loppujen kilpailijoiden aikaero kärkeen olisikin voitu niin sanotusti katsoa jo kalenterista.

“Oli mahtavaa palata takaisin. Tein sen olen palannut” hehkutti Johaug norjalaisissa medioissa koko eilisen illan ja näin hän todella tekikin. Heti paluuhiihtonsa jälkeen Johaugista leivottiin ennakkosuosikki maailmancupiin, Sefieldin MM-kisoihin, sekä tietysti myös Tour de Skiille.

Myös norjalaiset median edustajat ovat olleet kokolailla mykistyneitä Johaugin paluusta, esimerkiksi Norjalaisen yleisradion kommentaattori Torgeir Bjørn ilmoitti, että kaikille muille kilpailijoille kyseisessä kilpailussa olisi jatkoa ajatellen parasta unohtaa kokonaan, että Therese Johaug oli edes mukana koko kilpailussa.

(Kuva: Terje Pedersen)