SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jimpphat jatkaa maailmanlistan kärjessä – Aleksib sekä ENCE luisuvat alaspäin
  • Perttu
    Leinonen

Jimpphat jatkaa maailmanlistan kärjessä – Aleksib sekä ENCE luisuvat alaspäin

julkaistu: 04.06.2024 16:32

Counter-Strike 2:n viikoittainen ranking julkaistiin jälleen maanantaina 3. päivä kesäkuuta. MOUZ ja Jimi “Jimpphat” Salo jatkavat rankingin ykkösjoukkueena huolimatta siitä, että IEM Dallasin turnaus ei sujunut joukkueelta odotusten mukaan.

FaZe Clan ja Vitality jatkavat niin ikään sijoilla kaksi ja kolme. Neljänneksi nousi IEM Dallasin turnauksen sensaatiomaisesti Jake “Stewie2K” Yipin kanssa voittanut G2.

G2:n lisäksi myös Spirit pyyhälsi Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Natus Vinceren ohitse sijalle viisi. Tämä tarkoittaa sitä, että CS2:n ensimmäisen major-turnauksen voittanut NaVi löytyy uudessa rankingissa vasta sijalta 6.

Myös kolmas suomalainen ponkaisi top-10-listalle, kun Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic harppoi neljä pykälää ylöspäin sijalle 8.

IEM Dallasin turnauksessa täysin puskista aina välieriin yltänyt 9z nousi puolestaan hurjat 27 pykälää ylöspäin ja löytyy nyt peräti sijalta 13. Hyvässä nosteessa oleva 9z pääsee kilpailemaan vielä Etelä-Amerikassa Argentiinassa LAN-turnauksessa ennen kesätaukoa, kun FiReLEAGUE 2024 Global Finals -turnaus pelataan Buenos Airesissa 14. kesäkuuta alkaen.

Paavo “podi” Heiskasen ja Viktor “sdy” Orudzhevin ykkösjoukkueeseensa nostanut ENCE säilyi puolestaan niukin naukin top-30 joukkueen joukossa. Suomalaisorganisaation nykyinen ranking on 29, kun pudotusta tuli jälleen kahdeksan pykälää viikon takaiseen.

ENCE aloittaa huomenna matkansa Abu Dhabissa pelattavassa Yalla Compass -turnauksessa, jossa on jaossa herkullinen 400 000 dollarin palkintopotti. Kyseessä on ENCE:n akatemiajoukkueesta vihdoin ykkösjoukkueeseen nostetun Heiskasen ensimmäinen huipputason LAN-turnaus.

Kuva: Joao Ferreira, PGL Lähde: HLTV