SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jimpphat ja MOUZ jatkoon suljetuista major-karsinnoista – BIG:n major-unelmat murskaksi
  • Perttu
    Leinonen

Jimpphat ja MOUZ jatkoon suljetuista major-karsinnoista – BIG:n major-unelmat murskaksi

julkaistu: 21.01.2024 10:45

Eilen oli jälleen vilkas pelipäivä Counter-Strike 2:n Euroopan suljetuissa major-karsinnoissa. Suomalaisittain pitkä päivä päättyi parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, kun Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ raivasivat tiensä RMR-turnaukseen. Myöskin Heroic ja suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Saha nähdään PGL Major Copenhagen -turnauksen karsintojen seuraavassa vaiheessa.

MOUZ kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussaan Spiritin 2-1 saldolla pelanneiden joukkueiden ottelussa. Spirit löi ottelussa MOUZ:n täysin maanrakoon.

Avauskartassa Miragessa CS2:n superlupaus vasta 16-vuotias Danil “donk” Kryshkovets näytti jälleen valtaisaa lahjakkuuttaan. Spirit voitti avauskartan tylyin 13-2 lukemin, Donkin paukutellessa poskettomat 23-6 statsit ja ratingikseen peräti 2.35.

MOUZ oli aseeton myös toisena karttana pelatussa Ancientissa. Spirit pölläytti Ancientissa Jimpphatin joukkuetta 13-6 lukemin. Tällä kertaa pysäyttämätön oli toinen Spiritin nuorukaisista, kun 18-vuotias Myroslav “zont1x” Plakhotia nakutteli 20-11 tehot ja ratingikseen 1.72.

MOUZ:n kohtalona oli näin ollen lähteä hakemaan lauantai-illan päätteeksi suljettujen karsintojen kolmatta voittoa 2-2 saldolla pelanneiden joukkueiden otteluun, jossa se sai vastaansa Peter “dupreeh” Rasmussenin edustaman Preasyn.

Ottelusta muodostui tiukka kolmen kartan jännitysnäytelmä, jossa lopulta MOUZ oli vahvempi 2-1 (Ancient 13-2, Inferno 8-13, Nuke 13-9) Jimpphatin ja Ludvig “Brollan” Brolinin johdolla.

Suomalainen oli servun paras pelaaja peräti 54 tapollaan ja loistavalla 1.44 ratingilla. Joukkueen uusin lisäys Brollan säesti Jimpphattia 45 tapollaan ja ratingilla 1.29.

Eetu Sahan luotsaama Heroic voitti puolestaan omassa 2-2 saldolla pelanneiden ottelussa virolaisen ySynckin vakuuttavasti 2-0 (Nuke 13-4 ja Mirage 13-9) ja jatkaa RMR-karsintoihin.

Päivän suurimmasta yllätyksestä vastasi puolestaan romanialainen Nexus, joka tuhosi BIG:n unelmat major-paikasta. HLTV:n ranking-listan sijalta 181 löytyvä Nexus voitti BIG:n suoraan 2-0 pakkovoitto-ottelussa.

HLTV:n ranking-listalla sijalla 16 majailevalle BIG:lle majorien ulkopuolelle jääminen on valtava pettymys.

A-lohkosta RMR-paikkoihin ylsivät Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere, Cloud9, Virtus.pro, SAW, BetBoom, 9Pandas, OG ja Fnatic.

B-lohkosta puolestaan AMKAL, Eternal Fire, Astralis, Spirit, Ex-Thunderflash, KOI, MOUZ ja Heroic.

Molempien lohkojen sijoille 9-11 sijoittuneet joukkueet jatkavat tänään vielä viimeisten RMR-paikkojen metsästystä. Kuuden joukkueen kesken on jaossa vielä viisi RMR-paikkaa, joten ainoastaan yksi joukkue putoaa pois.

Otteluparit ensimmäiselle kierrokselle ovat ECSTATICPERA, sYnck-Nexus ja 3DMAX-Preasy. Näistä voittajat etenevät RMR-turnaukseen ja häviäjät ratkaisevat putoavan joukkueen.

Kuva: Stephanie Lindgren ESL FACEIT Group Lähde: HLTV