SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jimi “Jimpphat” Salo kommentoi tekeekö Sergej paluun – CS-tähti myös avasi harjoittelurutiiniaan
  • Toimitus

Jimi “Jimpphat” Salo kommentoi tekeekö Sergej paluun – CS-tähti myös avasi harjoittelurutiiniaan

julkaistu: 01.02.2024 11:26

Suomalainen Counter-Strike-pelaaja Jimi “Jimpphat” Salo on paraikaa matkalla kohti Puolan Katowicea, jossa hänen joukkueensa MOUZ aloittaa kilpailun miljoonaturnauksessa sunnuntaina, yhtenä ennakkosuosikeista.

Tammikuussa joukkue eteni onnistuneesti jatkoon PGL:n CS2-majoreiden RMR-vaiheeseen. Voitokkaiden karsintojen jälkeen ja viimeisen bootcamp-päivän ollessa edessä, MOUZ päätti vastailla Reddit-palvelussa pelaajien ja fanien kysymyksiin.

Joukkueen uusi pelaaja Ludvig “Brollan” Brolin muun muassa toteaa edeltävän vuotensa olleen sekainen Ninjas in Pyjamasissa, hän ja muu joukkue alisuoritti. Oli aika vaihtaa maisemaa, ja paikka aukesi hiiritiimissä David “frozen” Čerňanskýn siirryttyä Fazeen.

Yksi käyttäjä kysyy, miten MOUZ valmistautuu otteluihin ykköstason joukkueita vastaan, ja tekevätkö he tarkoituksella satunnaisia pelityksiä hämmentääkseen vastustajaa, kuten aiemmin väitetty.

Joukkueen 19-vuotias pelaaja Dorian “xertioN” Berman vastaa joukkueen aina pyrkivän mukautumaan serverin sisällä siihen, mitä vastustaja tekee, koska vastustaja tietää heidän katsoneen tallenteet tämän edellisistä matseista, joten pelkkään pelisuunnitelmaan ei voi luottaa; ajoitukset ja strategiat ovat todennäköisesti muuttuneet. Berman myöntää, että he kokeilevat aina jotain uutta serverillä.

Pelinsisäinen johtaja Kamil “siuhy” Szkaradek lisää myöhemmin, että heikompia vastustajia vastaan joukkue pelaa itse yleensä ilman suurempia muutoksia, “keskitymme mukavuuteen sen sijaan, että muuttaisimme liikaa”.

Suomalaisittain kiinnostavimmat kysymykset kohdistuivat Jimpphatille.

Häneltä kysyttiin aikooko hänen veljensä, vuonna 2019 maailman 13. parhaaksi pelaajaksi valittu Jere “Sergej” Salo palata pelikentille. Viimeksi “nuori osuja” nähtiin CS:GO-versiossa serverillä epäonnistuneen GORILLAZ-projektin paidassa vuoden 2021 joulukuussa.

“En usko, että se tapahtuu seuraavan kahden vuoden aikana. Tietysti aina on toivoa, ja olisi mukavaa pelata samassa joukkueessa jossain vaiheessa tulevaisuudessa.”

Lisäksi Jimpphat paljasti mielisnackinsa, jotka ovat raa’at porkkanat kuorittuina. Biisi joka saa hänet “zoneen” on Jenni Vartiaisen kappale Nettiin.

Harjoittelurutiiniensa suhteen hän vastasi seuraavasti.

“Ei, minulla ei ole tiettyä harjoitusrutiinia, ja se riippuu siitä, miltä minusta sinä päivänä tuntuu. Joinakin päivinä vain harjoittelen joukkueen kanssa ja pelaan ehkä 10 minuuttia aimbotzia. Ennen kuin liityin MOUZiin, hioin FaceItiä. Mielestäni DM:llä [deathmatch-pelimuoto] ei ole paljon etua peliin, kun olet saavuttanut tietyn taitotason. Ainakaan minulle.”

Jimpphatilta myös kysyttiin, miten hän ja joukkue ruokailee.

“Yleensä se on jotain pastaa. Syömme paljon pastaa. Jos on virallinen peli, syömme salaattia. Pelien jälkeen se riippuu paljon, mutta se voi olla todennäköisesti intialaista tai thaimaalaista ruokaa. [Kotona] Syön mitä äitini tekee minulle.”

Paras muisto uralta tähän mennessä on vähintäänkin ymmärrettävä.

“Se on ilmeinen vastaus, mutta EPL:n voittaminen oli helposti urani paras muisto, mutta toinen on, kun pelasin ensimmäistä suomalaista LAN-turnausta Team REHTI -joukkueen kanssa.”

Kuva: ENCE