SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jesse “zehN” Linjalan joukkueelle karu finaalitappio – Nuorelta lupaukselta huikea esitys
  • Onni
    Koponen

Jesse “zehN” Linjalan joukkueelle karu finaalitappio – Nuorelta lupaukselta huikea esitys

julkaistu: 02.02.2021 10:00

Jesse “zehN” Linjalan FunPlus Phoenix kohtasi eilen Dreamhack Open January 2021 finaalissa venäläisen Spiritin. Finaaliin päässeet joukkueet olivat iso yllätys, sillä turnaukseen osallistuivat muun muassa saksalainen ennakkosuosikki BIG, amerikkalainen Evil Geniuses, ja venäläinen Gambit Esports. FunPlus Phoenix kaatoi semifinaaleissa Gambitin, ja Spirit voitti omassa semifinaalissaan BIGin.

Finaali pelattiin paras viidestä formaatilla ja siitä odotettiin tasaista, mutta toisin kävi. Spirit voitti ensin oman karttansa Dust2:n 16-7, sitten FunPlus Phoenixin kartan Nuken 16-6, ja lopuksi oman valintansa Miragen 16-8. Finaalin päätöslukema oli siis 3-0, FunPlus Phoenixin voittaessa yhteensä vain 21 kierrosta kolmen kartan aikana.

Finaalissa loistivat erityisesti Spiritin Nikolay “mir” Bityukov 1.47 ratingilla, ja seuraavaksi s1mpleksi povattu Abdul “degster” Gasanov 1.50 ratingilla. Gasanovin rating koko turnauksen ajalta on 1.29, joka on todella kova lukema 19-vuotiaalta lupaukselta.

Gasanov valittiin DH-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Gasanov on jo aikaisemmin herättänyt huomiota varsinkin alemman tason turnauksissa.

FunPlus Phoenixin esitys oli yllättävän huono verratessa sitä edellisiin peleihin, joissa he voittivat Gambitin 2-1 ja Evil Geniusesin 2-0.

Spirit pelaa HLTV.orgin mukaan seuraavaksi 16. helmikuuta IEM Katowice 2021 Play-In -turnauksessa, jossa pelaa muun muassa myös Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG. FunPlus Phoenixin seuraavasta ottelusta ei ole vielä tietoa.