SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jättiyllätys – Voittajasuosikki EPL:n alempaan kaavioon
  • Juuso
    Syngelmä

Jättiyllätys – Voittajasuosikki EPL:n alempaan kaavioon

julkaistu: 07.09.2023 20:43

Maailmanlistan 22. paras joukkue, BIG, on voittanut yllättäen maailmanlistan kakkosjoukkue Heroicin suoraan 2–0.

ESL Proliigan 18. kausi on käynnissä B-lohkon osalta, jossa pelaavat sekä ENCE että Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ. Heroic ja ENCE ovat B-lohkon kirkkaimmat voittajasuosikit.

BIG ja Heroic pelasivat tänään iltapäiväottelussa “paras kolmesta” -periaatteella. BIG valitsi avauskartaksi Ancientin, Heroic toiseksi kartaksi Infernon ja ratkaisuun jätettiin Mirage.

BIG aloitti valitsemansa Ancientin vahvalla hyökkäyspelillä, kun tauolle lähdettiin berliiniläisjoukkueen johtaessa 11–4. BIG nousi toisella puoliskolla nopeasti 14–4 johtoon ja karttapallon se sai tilanteessa 15–9.

Heroic nousi kuitenkin rinnalle ja pakotti avauskartan jatkoajalle. Avauskartta ratkesi lopulta vasta kolmannella jatkoajalla BIG:in hyväksi lukemin 25–23.

Toinen kartta, Heroicin valitsema Inferno, alkoi tasaisesti. Puolustuksessa aloittanut BIG johti toista karttaa avauspuoliskon jälkeen lukemin 8–7. Toisella puoliskolla BIG:in hyökkäyspeli toimi erinomaisesti, kun kokoonpano voitti toisen kartan lukemin 16–13.

Tulos on jättimäinen yllätys, sillä monien kirjoissa BIG ei mahtunut pudotuspeleihin B-lohkosta. BIG on B-lohkon ensimmäinen joukkue, joka on varmistanut paikkansa ESL Proliigan 18. kauden pudotuspeleissä.

ENCE:llä on mahdollisuus varmistaa oma paikkansa pudotuspeleissä, kun se kohtaa tänään iltaottelussa MOUZ:in yllättäneen MIBR:in.

Lähde: HLTV | Kuva: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group