SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jättiyllätys! HAVU nöyryytti ENCEn CS-huipputurnauksessa: “he ajattelivat meidän olevan ihan paskoja”
  • Perttu
    Leinonen

Jättiyllätys! HAVU nöyryytti ENCEn CS-huipputurnauksessa: “he ajattelivat meidän olevan ihan paskoja”

julkaistu: 29.11.2023 17:10

Elisa Masters Espoo 2023 -turnaus pyörähti käyntiin tänään. Turnaus kokoaa Espooseen maailman parhaita Counter-Strike joukkueita kilpailemaan 200 000 dollarin palkintopotista. Turnauksen avausottelussa toisensa kohtasivat suomalaisjoukkue HAVU ja suomalaisorganisaatio ENCE.

ENCE lähti otteluun valtaisana ennakkosuosikkina huolimatta siitä, että se oli kokenut tällä viikolla yhden pelaaja- ja valmentajavaihdoksen. Marco “Snappi” Pfeifferin paikalla debyyttinsä ENCEn paidassa teki Lucas “gla1ve” Rossander ja valmentajan tontilla nähtiin Eetu “sAw” Sahan sijasta Jakub “kuben” Gurczynski.

HAVU löi kuitenkin itse ottelussa kaikki ällikällä kaatamalla ENCEn tylyin 13-6 lukemin. Voiton myötä HAVU varmisti myös pääsyn areenavaiheeseen, joka starttaa perjantaina Espoon Metro-areenalla.

BO1-ottelun kartaksi valikoitunut Nuke alkoi HAVUn CT-puolikkaalla, jolla HAVU tyrmäsi ylivoimaisena ennakkosuosikkina otteluun lähteneen ENCEn.

Avauspuolisko kirjattiin HAVUn nimiin peräti 10-2 ENCEn ollessa täysin neuvoton. AWP-pelaaja Otto “ottoNd” Sihvon johdolla HAVU karkasi niin tuntuvaan johtoasemaan, että terroristipuolisko oli lähinnä kosmetiikkaa. Sihvo kirjautti avauspuoliskolle hurjat 14-1 statsit ja oli koko ottelun paras pelaaja 1.56 ratingilla.

HAVU matkaa A-lohkon voittajien otteluun, jossa se kohtaa GamerLegionin, joka voitti avauspelissään uusiutuneen Fnaticin. Ottelu alkaa kello 17:00 ja se on BO3-ottelu, jossa panoksena on lohkovoitto ja pudotuspelipaikka.

ENCE kohtaa puolestaan Fnaticin ottelussa, jossa panoksena on turnauksessa pysyminen.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Olli “sLowi” Pitkänen oli syystäkin hyvällä tuulella.

“Tuntuu mahtavalta! Minulle henkilökohtaisesti on mennyt pitkä aika siitä, kun olen viimeksi voittanut hyvän joukkueen LAN-turnauksessa ja voittaminen Suomen suurinta organisaatiota ENCEä vastaan on todella iso motivaattori. Lisäksi tiedän varmaksi, että he ajattelivat meidän olevan ihan paskoja, mikä on myös totta jos katsoo meidän edellisiä otteluita, mutta Nukeen lähdimme hyvällä itseluottamuksella.”

Kuva: HAVU Lähde: HLTV