SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Järven paita hinattiin Energia Areenan kattoon
  • Toimitus

Järven paita hinattiin Energia Areenan kattoon

julkaistu: 14.12.2018 20:52

Kymmenkertaisen Suomen mestarin ja kaksinkertaisen Maailman mestarin Mikael Järvi sai ansaitun tunnustuksen pitkästä työstään suomalaisen salibandyn eteen, kun numerolla 82 koristeltu pelipaita nostettiin Vantaan Energia Areenan kattoon.

Järvi muistetaan pelaajauransa aikana miehenä, jonka tekniikka ei välttämättä ollut maailman kovimpia, mutta miehellä oli ihmeellinen kyky venyä aina kovissa paikoissa parhaimpaansa ja tehdä pelikavereistaan parempia. Voidaankin hyvin sanoa, että kyseessä oli suurten otteluiden mies.

Liigauransa mies aloitti kaudella 1996-1997 Vantaa Floorball Teamissa, eli VFT:ssä. Tämän jälkeen vuorossa oli perinteikäs helsinkiläisseura HIFK, jossa Järvi pelasi yhden kauden. Tämän jälkeen matka kävikin toiseen helsinkiläiseen seuraan ja SalibandySeura Viikingeihin, jossa mies pelasi suurimman osan urastaan, eli 15 kautta.

Järvi lopetti aktiiviuransa vuonna 2017 LASB:ssa. Mestaruuksien lisäksi miehen palkintokaapista löytyy myös neljä SM-hopeaa, sekä kolme SM-pronssia. Järvi pelasi runkosarjassa ja pudotuspeleissä kaikkiaan 705 ottelua ja iski niissä peräti 998 (503+495) tehopistettä. Tämä on korkein yhteispistemäärä kotimaisilla kentillä.

Järven persoonasta pelaajana kertoo kaiken se, kun mieheltä kysyttiin parhaita muistoja uran varrelta, ei mies ruvennut puhumaan mestaruuksista, tai kertomaan omista ratkaisumaaleistaan, vaan ylisti pelikavereiden ja joukkueen kanssa vietettyä aikaa.

”Kilpaurasta nousevat esiin kuljetut matkat ja hyvät ystävät. Olen kiitollinen, että sain pelata pitkän uran ja pysyin terveenä. Suurin kiitos kuuluu avopuolisolleni Katrille. Hän on pyörittänyt arkea niin, että olen itse voinut elää urheilijan unelmaa” Järvi kertoi.

Vaikka mies jatkaa edelleen EräViikinkien valmennusryhmässä, on miehen mukaan seuraavaksi pyhitettävä aikaa pääsääntöisesti avovaimolle ja miehen 6- ja 12-vuotiaille lapsille.

“Minulla ei ainakaan tällä hetkellä ole ajatuksia ryhtyä päävalmentajaksi. Tässä on menty niin monta vuotta minun ehdoillani, että nyt olisi hyvä, jos vaimokin pystyisi aloittamaan oman harrastuksen”, Järvi totesi.

(Kuva: EräViikingit)