SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Järkyttävät tapahtumat varjostavat k0nfigin Astralis-eroa: “Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu”
  • Juuso
    Syngelmä

Järkyttävät tapahtumat varjostavat k0nfigin Astralis-eroa: “Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu”

julkaistu: 12.10.2022 17:33

Astraliksen pelaavasta kokoonpanosta hämärien huhujen ja nilkan murtumisen jälkeen sivuun jäänyt Kristian “k0nfig” Wienecke avaa TwitLonger-palvelussa omia näkemyksiään Maltan kohtalokkaista tapahtumista.

K0nfig aloittaa kertomalla, että viime viikot ovat hänen elämänsä vaikeimpia. Hän kertoo olleensa peloissaan, rikki ja totaalisen eksynyt. Hän kiittää perhettään ja ystäviään saamastaan tuetta, sillä ilman läheistensä tukea hän ei olisi selvinnyt tapahtuneesta.

Ennen tapahtumien kuvailua, k0nfig pyytää anteeksi koko CS:GO-yhteisöltä ja kertoo olleensa epäonnistunut roolimallina. Sanojensa mukaan hän tekisi mitä vain peruuttaakseen tapahtuneen, mutta tietää sen olevan mahdotonta.

– Voin vain varmistaa, että mitään tällaista ei tapahdu enää koskaan, k0nfig sanoo.

Astralis jäi Maltalla pelatulla ESL Proliigan 16. kaudella C-lohkon neljänneksi ja tuloksena oli aikainen kotimatka ilman pudotuspelejä. Turnaukseen raskaasti harjoitellut joukkue joutui pettymään syvästi, kun ratkaisevassa ottelussa toinen tanskalaisjoukkue, Heroic, oli parempi karttavoitoin 2–1.

– Olimme jälleen todella pettyneitä. Tiesimme lähtevämme seuraavana päivänä Maltalta, joten halusimme lähteä joukkueena ulos pitämään hauskaa. Halusimme saada ajatukset pois CS:GO:sta, k0nfig kertoo.

Joukkue kiersi muutaman baarin, jonka jälkeen he päättivät siirtyä yökerhoon Pacevillessa, joka on Maltan “yöelämäaluetta”. K0nfig kertoo olleensa tässä vaiheessa hyvin nälkäinen ja lähteneensä syömään ilman joukkuettaan. Noin 30 minuutin kuluttua k0nfig saapui yökerholle, jossa muu Astraliksen joukkue häntä odotti.

– Yökerhon sisäänkäynti oli portaiden päässä, joten kävelin portaat ylös ja kysyin paikan johtajalta, josko pääsisin liittymään joukkuetovereideni seuraan, k0nfig kertoo.

Tapahtumat kääntyivät nopeasti epämiellyttävään muotoon, kun omistaja alkoi k0nfigin sanojen mukaan haukkua hänen tatuointejaan.

– Sen sijaan, että hän olisi vain sanonut ‘ei’, hän alkoi haukkua tatuointejani. Hän sanoi, että tämä on hänen yökerhonsa ja että minä olen tatuoitu luuseri. Sisään olisin päässyt maksamalla 5000 euroa, k0nfig kertoo.

Omistaja ja k0nfig ajautuivat kiistelemään keskenään, jonka seurauksena omistaja sylkäisi k0nfigin mukaan tätä naamaan. Sitten tuli potku kasvoihin ja k0nfig lensi portaat alas.

– Hän seisoi muutaman porrasaskeleen yläpuolellani, joten hän potkaisi kasvojani kuin jalkapalloa, k0nfig kuvailee järkyttävän tapahtumasarjan alkua.

Kipu oli k0nfigin mukaan järkyttävä, mutta adrenaliini, pelko ja hämmennys olivat ottaneet vallan hänen kehostaan. Seuraavaksi tapahtui jotain mitä k0nfig katuu syvästi.

– Istuin järkyttyneenä yökerhon ulkopuolelle ja yritin ymmärtää mitä oli juuri tapahtunut. Näin omistajan poistuvan yökerholta kovassa kiireessä. Tunsin niin paljon vihaa häntä kohtaan. Tunsin, että minua oltiin kohdeltu epäreilusti. Otin hänet kiinni ja saarnasin hänelle. Minun ei olisi koskaan pitänyt tehdä niin. Minun olisi pitänyt antaa asian olla, k0nfig sanoo.

– Kerroin omistajalle, että soittaisin poliisit tapahtuneen johdosta. Hän sylkäisi taas päälleni ja kiroili minulle. Ajauduimme tappeluun ja hän mursi jalkani. Kaaduin maahan ja hän potki päätäni useita kertoja. Yritin paeta, mutta en voinut liikkua koska jalkaani sattui niin paljon. Sain hänet lopettamaan potkimiseni vetämällä hänet maahan kanssani, k0nfig kuvailee järkyttäviä tapahtumia.

K0nfig kertoo pelänneensä elämänsä edestä. Hän kertoo tunteneensa, että hän katsoi pahoinpitelyä ruumiinsa ulkopuolelta. Omistaja varasti k0nfigin puhelimen, mutta ohikulkija soitti ambulanssin.

– Itkin sairaalassa joka päivä monta kertaa. Tuntui, kuin olisin ollut yksin koko maailmassa. Mikään ei saanut minua hymyilemään, aivan kuin kaikki tunteeni olisivat kuolleet, k0nfig sanoo.

Sairaalassa k0nfigille ilmoitettiin, että hänen on jäätävä Maltaan neljäksi viikoksi. Uutiset mursivat k0nfigin sydämen. 22. syyskuuta k0nfig palasi Tanskaan, jossa hän meni välittömästi sairaalaan.

– Nukuin järkyttävän huonosti. Olin jatkuvasti peloissani ja nukuin yössä 1–2 tuntia. Heräsin öisin hikisenä ja peloissani, k0nfig kuvailee.

Aika sairaalassa pakotti k0nfigin pohtimaan peliuransa jatkoa. Pohdintojen tuloksena k0nfig on päättänyt lähteä käsittelemään asiaa psykologin kanssa.

– Tämä ei todellakaan päätä uraani. Hankin apua ja tulen takaisin vahvempana kuin koskaan. Minä en luovuta, k0nfig sanoo päättäväisenä.

K0nfigin käsityksen mukaan pahoinpitelyn tehneelle omistajalle tehtiin huumetestin Maltan viranomaisten toimesta ja testi oli positiivinen.

– Minulle tehtiin myös huumetesti ja tulos oli negatiivinen, k0nfig kertoo.

Lopuksi k0nfig muistuttaa, että teoilla on aina seuraukset. Hän muistuttaa, että väkivalta ei ole koskaan ratkaisu.

– Kääntäkää toinen poski. Kävelkää pois jos voitte. Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu, k0nfig painottaa.

Lähde: k0nfig | Kuva: Liquidpedia