SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JANOTTAA! – Suomalaisjoukkue läpi avoimista Major-karsinnoista häikäisevän esityksen päätteeksi!
  • Perttu
    Leinonen

JANOTTAA! – Suomalaisjoukkue läpi avoimista Major-karsinnoista häikäisevän esityksen päätteeksi!

julkaistu: 17.01.2024 10:30

Counter-Strike 2:n PGL Major Copenhagenin viimeiset Euroopan avoimet karsinnat pelattiin läpi eilisen ja kuluneen yön aikana. Suomalaisittain myöhään yöhön asti venyneissä ratkaisuotteluissa saatiin riemun aihetta, kun JANO eteni eeppisten vaiheiden jälkeen päätyyn asti ja lunasti paikkansa suljetuista karsinnoista!

JANO aloitti eilisen illan A-kaavion kierrokselta numero viisi, jossa jäljellä olivat 64 parasta joukkuetta. Päivä alkoi täydellisellä ylijuoksulla, kun suomalaisjoukkue nuiji espanjalaisen VamosTGD:n Miragessa peräti 13-0.

Seuraavalla kierroksella INGLORIOUS-joukkueesta ei ollut myöskään tarjoamaan vielä kunnon haastetta JANO:lle, vaan niin ikään Miragessa käyty ottelu päättyi JANO:n 13-5 voittoon.

A-kaavion 16:sta parhaan joukkoon edettyään suomalaisjoukkueelle tarjoiltiin ensimmäinen todellinen haaste. Puolalaisjoukkue 9INE:n ja JANO:n välisestä ottelusta muodostui eeppisen illan ensimmäinen nitroja vaatinut ottelu.

Suomalaisjoukkue sai Ancientissa käytyyn otteluun loistavan startin terroristipuolellaan ja siirtyä jo 6-2 johtoon. 9INE sai kuitenkin juonen päästä vielä kiinni avauspuoliskolla ja ensimmäinen puolisko tasattiin lopulta 6-6.

CT-puolisko käynnistyi JANO:n osalta vaikeuksien sävyttämänä ja puolalaisjoukkue repi itsensä 11-6 johtoasemaan. Näytti jo siltä, että JANO:n eväät on syöty.

Kokeneen Aleksi “allu” Jallin johdolla JANO sai kuitenkin CT-puolensa rullaamaan ja pakotti ottelun jatkoajalle, jossa se otti itselleen johtoaseman uudelleen 15-12.

Lopulta jatkoajan toisen puoliskon viimeinen kierros toi palkinnon ja JANO voitti ottelun 16-14 osoittaen raudanlujaa henkistä kanttia.

31-vuotias Jalli kirjautti Ancientissa komeat 29 tappoa ja ratingikseen 1.55. Matka se jatkui edelleen eteenpäin.

A-kaaviossa jäljellä olivat enää kahdeksan parasta joukkuetta ja JANO:n seuraavan kierroksen vastustaja tuli jälleen Puolasta, kun HLTV:n ranking-listalla sijalla 46. majaileva Anonymo asteli vastaan.

Kartaksi valikoitui jälleen Ancient. Eeppisiltä vaiheilta ei tässäkään ottelussa vältytty ja nitropurkin pohja alkoi varmasti jo näkyä useammassa kotikatsomossa, kun tässäkin ottelussa mentiin aina jatkoajalle asti.

Anonymo näytti karkaavan jo terroristipuolellaan voittoon, kun se vei avauspuoliskon nimiinsä peräti 9-3. JANO osoitti jälleen kerran kuitenkin Suomalaista sisua, kun sitä eniten vaadittiin.

JANO onnistui viemään omalla terroristipuoliskollaan peräti  yhdeksän kierrosta putkeen kääntäen ottelun täysin päälaelleen. Tarjolla oli kolme ottelupalloa tilanteessa 12-9. Ottelu tarjoili kuitenkin vielä yhden kierrepallon, kun Anonymo onnistui venyttämään ottelun jatkoajalle pakkotilanteessa.

Jatkoajalla JANO oli kuitenkin tyly isäntä ja vei sen puhtaasti 4-0 nimiinsä, näin ollen loppulukemat 16-12 Ancientista ja suomalaisjoukkue oli enää voiton päässä unelmastaan ja suljettujen karsintojen paikasta.

Anonymo-ottelussa JANO:n riveistä jokainen pelaaja astui vuorollaan parrasvaloihin, kun sitä vaadittiin. Tästä parhaiten kertoo tasaisesti jakautuneet tapot, kun kaikki viisi pelaaja olivat viiden frägin sisällä toisistaan.

Oli edessä enää ratkaiseva BO3-ottelu, johon JANO sai vastaansa 30 Seconds To Win -nimisen venäläisjoukkueen. Vielä viikko sitten joukkue kulki nimellä Aurora Young Blud ja oli Auroran akatemiajoukkue.

Myöhään yöhön asti venynyt ratkaisuottelu olikin sitten JANO:n yksipuolista näytöstä. Venäläisrykelmä laitettiin nippuun nopeasti 2-0 kahdessa kartassa. Inferno 13-5 ja illan aikana hyvinkin tutuksi tullut Ancient 13-8 suomalaisten nimiin.

Allu paukutteli ratkaisuotteluun vaatimattomat 44 tappoa ja ratingikseen 1.66. Jalli oli häikäisevässä tikissä koko illan, samoin kuin koko joukkue. Joonas “doto” Forss, Jani “Aerial” Jussila, Joel “jelo” Lentonen ja Joona “Sm1llee” Holmström onnistuivat jokainen erinomaisesti.

Ennen kaikkea JANO onnistui joukkueena.

Pitkä ja raastava toinen karsintapäivä oli paketissa ja ultimaattinen tavoite oli saavutettu. Suomalaisväriä nähdään kuin nähdäänkin suljetuissa karsinnoissa!

Muiden suomalaisjoukkueiden päivä ei sujunut yhtä loisteliaasti. UHKA Esports kaatui A-kaavion viidennellä kierroksella m1xx-joukkuetta vastaan pelatussa ottelussa 13-9.

B-kaaviossa puolestaan Kuusamogg kaatui niin ikään viidennellä kierroksella samaloyod:lle 13-7. Sami “xseveN” Laasasen edustama Fency&dogs koki myöskin viidennen kierroksen tappion, kun se  hävisi aimclub-:lle 13-6.

Kuva: JANO Lähde: HLTV