SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
JANO, Jimpphat ja Aleksib samassa seurassa – Major-karsintojen seuraava vaihe alkaa
  • Perttu
    Leinonen

JANO, Jimpphat ja Aleksib samassa seurassa – Major-karsintojen seuraava vaihe alkaa

julkaistu: 18.01.2024 13:40

Counter-Strike 2:n PGL Major Copenhagen -arvoturnauksen Euroopan avoimet karsinnat on saatu taputeltua valmiiksi ja seuraavaksi karsinnoissa siirrytään suljettuihin karsintoihin.

Mukana on yhteensä 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen 16 joukkueen lohkoon. Molemmista lohkoista kahdeksan parasta lunastaa paikan suoraan RMR-karsintoihin, joista parhaat pääsevät lopulta majoreille asti. Lisäksi molempien lohkojen sijoille 9-11 sijoittuvat joukkueet saavat vielä yhden mahdollisuuden decider-karsinnassa.

Mukana on Euroopan parhaita joukkueita  ja suomalaisväriä riittää seurattavaksi asti nyt, kun JANO runnoi itsensä läpi avoimista karsinnoista sensaatiomaisen esityksen päätteeksi.

Puolet joukkueista suljettuihin karsintoihin tulivat avoimista karsinnoista ja puolet puolestaan Valven rankingin perusteella.

JANOn lisäksi Mukana ovat Aleksi “Aleksib” Virolainen ja hänen johtamansa Natus Vincere, Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ sekä Eetu “sAw” Sahan luotsaama Heroic.

NaVi ja JANO pelaavat A-lohkossa, kun MOUZ ja Heroic taistelevat puolestaan B-lohkossa.

Turnauksessa pelataan aluksi BO1-otteluita. Ratkaisuottelut pelataan BO3-otteluina: kolmella tappiolla joukkue on ulkona ja kolmella voitolla avautuu ovi RMR-vaiheeseen.

A-lohkossa pelaavat NaVin ja JANOn lisäksi 3DMAX, Virtus.pro, BIG, Cloud9, BetBoom, 9Pandas, SAW, Fnatic, OG, SINNERS, ECSTATIC, Zero Tenacity, Permitta ja Nexus.

B-lohkossa Jimpphatin MOUZ:n ja sAw:n Heroicin kanssa pelaavat Spirit, Astralis, Eternal Fire, KOI, Aurora, FORZE, Preasy, AMKAL, PERA, EYEBALLERS, ex-Thunderflash, IKLA, sYnck ja Entropiq.

Pelaajatcom näyttää totuttuun tapaan karsintoja Twitch-kanavallaan! Seurannassa erityisesti JANO, mutta myös Aleksib ja Jimpphat saanevat ruutuaikaa!

Avauspäivän suomalaisottelut:

17:00 MOUZ-EYEBALLERS

Suomalaistaituri Jimpphatin edustama MOUZ saa avausottelussaan vastaan JANO:n tapaan viimeisistä avoimista karsinnoista suljettuihin karsintoihin edenneen ruotsalaisjoukkue EYEBALLERS:n.

MOUZ vahvisti tammikuussa joukkuettaan hankkimalla Ludvig “Brollan” Brolin Ninjas in Pyjamasista lainasopimuksella. Ruotsalainen esiintyi jo viime vuoden lopulla MOUZ-paidassa vakuuttavin ottein ja tämä poiki pidemmän jatkon “hiirilaumaan”.

EYEBALLERS:n kirkkain tähti on ehdottomasti Jesper “JW” Wecksell, joka on kolminkertainen major-voittaja Fnatic-vuosiltaan. AWP-pelaaja oli suuressa roolissa joukkueensa klaaratessa tiensä avoimista karsinnoista eteenpäin. Kokeneen 28-vuotiaan JW:n rinnalta löytyy nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Peppe “Peppzor” Borak ja Ludvig “HEAP” Alonso ovat aikaisemmin molemmat käyneet koputtelemassa huippujoukkue Fnaticin portteja.

MOUZ lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta BO1-otteluissa altavastaajalla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet kuin pidemmissä BO3-otteluissa.

Jimpphatin ja MOUZ:n täytyy olla heti alusta asti hereillä suljetuissa karsinnoissa tai EYEBALLERS voi aiheuttaa joukkueelle vaikean aloituksen.

17:00 Natus Vincere-ECSTATIC

Aleksib ja NaVi lähtevät omaan avausotteluunsa tanskalaista ECSTATIC:a vastaan selvinä ennakkosuosikkeina. Joukkue on saanut nyt pitkän harjoitusjakson alleen ja Oleksandr “S1mple” Kostylievin korvannut AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov on saatu viimeistäänkin nyt ajettua osaksi joukkuetta.

ECSTATIC eteni suljettuihin karsintoihin avoimien karsintojen kolmannesta karsintaturnauksesta. HLTV:n ranking-listan sijalla 45. majaileva tanskalaisrykelmää ei parane kuitenkaan aliarvioida.

19-vuotias AWP-pelaaja Jason “salazar” Salazar on mielenkiintoinen seurattava samoin kuin avoimissa karsinnoissa mallikkaasti esiintynyt Tobias “kraghen” Kragh Jensen.

BO1-ottelu tarjoaa jälleen yllätysmomenttia tanskalaisjoukkueelle, mutta NaVin perustaso riittää avausottelussa voittoon asti. Kartaksi valikoitunee Anubis, joka sopii molemmille joukkueille.

18:00 3DMAX-JANO

Suomalaisjoukkue JANO kohtaa omassa avausottelussaan ranskalaisjoukkue 3DMAX:n. Haaste on todella kova, sillä vastassa on kokeneita ja tasokkaita pelimiehiä, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä.

HLTV:n ranking-listalla sijalla 28. oleva ranskalaisjoukkue sai paikan suljettuihin karsintoihin suoraan rankingin perusteella, joten sen ei tarvinnut taistella avoimissa karsinnoissa.

3DMAX voitti vuoden 2023 päätteeksi kovatasoisen ESL Challenger Leaguen kauden 46 ja nousi täksi vuodeksi huippusarja ESL Pro Leagueen.

3DMAX on todella tasainen ja hyvä joukkue. Pelaajista esille voisi nostaa Lucas “Lucky” Chastangin, joka muistetaan parhaiten G2:n riveistä ja taitavan rifle-pelaaja Ali “hAdji” Hainoussin.

3DMAX on ottelun selvä ennakkosuosikki. JANO ei kuitenkaan ole täysin vailla mahdollisuuksia. Joukkueiden karttavalikoimaa tarkasteltaessa on hyvinkin mahdollista, että tämä BO1-ottelu käydään Ancientissa. Kartassa, joka tuli hyvinkin tutuksi avoimia karsintoja seuranneille. Toinen potentiaalinen karttavaihtoehto on Inferno.

Isompaa kuvaa katsottaessa JANO:lla on edessään valtava haaste näissä suljetuissa karsinnoissa. Rankingeja katsottaessa JANO lähtee A-lohkoon toiseksi heikoimmalla HLTV:n rankingilla, takana on ainoastaan Nexus.

Avauspäivä tuleekin määrittelemään pitkälti JANO:n suuntaan tässä turnauksessa. 3DMAX-ottelun jälkeen suomalaisjoukkue pelaa vielä toisen BO1-ottelun tälle illalle. Toisesta näistä on voiton tartuttava matkaan tai reitti eteenpäin käy liian haastavaksi.

Sensaatiomaisten ja eeppisten vaiheiden jälkeen suomalaisjuhliin päättyneet neljännet avoimet karsinnat olivat kuitenkin paras mahdollinen lääke nostattamaan JANO:n itseluottamusta, joka voi siivittää suomalaiset urotekoihin.

Kaiken nähnyt ja kokenut Aleksi “allu” Jalli on jälleen isossa roolissa, niin avausottelussa, kuin koko karsinnoissa isompaa kuvaa katsottaessa. Jani “Aerial” Jussila ja Joonas “doto” Forss ovat myös kokeneita pelaajia, jotka voivat omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan kääntää tiukkoja kierroksia JANO:n hyväksi.

Kuva: JANO