SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Jalkapallotähtien vetovoima ei näkynyt tulosnauhassa – Esportsorganisaatio yli miljoonan tappiolla
  • Niko
    Nikkilä

Jalkapallotähtien vetovoima ei näkynyt tulosnauhassa – Esportsorganisaatio yli miljoonan tappiolla

julkaistu: 01.08.2022 09:00

Brittiläinen e-urheiluseura Semper Fortis Esport julkisti aiemmin tällä viikolla tulosraporttinsa tammikuussa 2021 päättyneelle tilivuodelle. Seura listautui pörssiin 26.4.2021.

Yhtiö myönsi raportissaan, että koronapandemian aiheuttamat matkarajoitukset aiheuttivat haasteita seuralle, laajemman e-urheilualan kasvusta huolimatta. Seuran kruununjalokivi oli näiden Rocket League -joukkue, joka ylsi syksyn Major-turnauksessa jaetulle 3.-4. sijalle. Tämän lisäksi seura laajensi toimintaansa yhteensä seitsemään muuhun peliin.

Lisäksi Semper Fortisa lisäsi jalkapalloseura Evertonin pelaajan Dominic Calvert-Lewinin ja Manchester Unitedin Harry Maguiren “brändilähettiläikseen”.

Näistä ja muista panostuksista huolimatta seuran toiminta jäi vuoden aikana pahasti tappiolle. Sen liiketoiminnan kokonaistulot olivat yhteensä 31 629 puntaa ja menot 1 252 996 puntaa. Vuoden kokonaistulos oli täten -1 221 367 puntaa. Seura oli kuitenkin kerännyt pörssiin listautumisellaan 2 588 460 puntaa, joka toimi puskurina.

Seuran suurimpia menoeriä olivat ammattilaispalkkiot (575 502 puntaa) ja e-urheilujoukkueiden kulut (297 757 puntaa). Taloudellisen tilanteensa myötä seura on päättänyt vetäytyä joistain niistä peleistä, joihin se laajentui viime vuoden aikana, ja keskittymään jo menestyneeseen Rocket League -joukkueeseensa.

Tappiollinen toiminta ei ole menestyneidenkään e-urheiluseurojen keskuudessa tavatonta, ja moni arvioikin, että lähestulkoon kaikki e-urheiluseurat toimivat tappiolla, usein sijoittajien taloudellisen tuen turvin.

Lähde: Semper Fortis Kuvalähde: Rocket League