SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Italialaislehti – Zlatan palaa AC Milaniin
  • Toimitus

Italialaislehti – Zlatan palaa AC Milaniin

julkaistu: 21.11.2018 14:39

Italialaislehti La Gazzetta dello Sportin mukaan Zlatan Ibrahimovic on jo hyväksynyt entisen seuransa AC Milanin antaman tarjouksen ja tällä hetkellä mies odottaa ainoastaan, seuran urheilujohtajan Leonardon soittoa millä sopimus varmistettaisi. Sopimuksen mitta olisi kuusi kuukautta ja sisältäisi jonkinlaisia optioita myös seuraavasta vuodesta.

Ruotsalainen elävä legenda on jalkapallopiirien sisällä herättänyt aina hieman ristiriitaisia tunteita. Malmön siirtolaiskaupunginosasta Rosengårdista kotoisin oleva Zlatan kun ei tunnetusti ole ollut se aivan vaatimattomin kaveri, vaan on todellakin osannut pitää nimensä ihmisten tietoisuudessa, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin tapahtuvien asioiden ansiosta.

Juuri kautensa dramaattisella tavalla MLS-seura La Galaxyn riveissä päättänyt Zlatan kärsi suuren pettymyksen, kun hänen seuransa putosi sarjan pudotuspeleistä yhden pisteen erolla viimeisen kierroksen tappion myötä. Zlatanilla lieneekin kova halu takasin kentälle, sillä miehen siirtymisestä eurooppaan tammikuun siirtoikkunan aikana on huhuttu jo jonkin aikaa.

Miehen ura täynnä siirtoja ja onnistumisia

Zlatanin ura miestensarjoissa alkoi jo vuonna 1999, kun mies debytoi Malmön paidassa Allsvenskanissa. Ensimmäinen maali pääsarjatasolla syntyi myös jo lokakuussa 1999, kun mies pisti nahkakuulan Frölundan maaliin ja varmisti joukkueensa 2 – 1 voiton. Seuraavalla kaudella Malmö pelasi Superettanissa ja nuori Zlatan alkoi antamaan näyttöjä suuremmille seuroille latomalla 12 maalia.

Ammattilaisuran alku tapahtuikin Heinäkuussa 2001, kun Hollantilainen Ajax latoi pöydälle 82.5 miljoonaa kruunua, eli noin 7,8 miljoonaa euroa saadakseen ruotsalaisen riveihinsä. Tämä on edelleen kaikkien aikojen suurin siirtosumma, mitä Allsvenskanista lähteneelle pelaajalle on maksettu. Ajax teki kuitenkin loistokaupat, sillä vuosina 2001 – 2004 Zlatan teki joukkueelle 74 ottelussa 35 maalia ja toi lopulta seuran kassaan 19,5 miljoonaa euroa siirtyessään Juventukseen.

Ensimmäisellä visiitillään Italiassa mies viihtyikin kokolailla tasan viisi vuotta, joista ensimmäiset kaksi meni vanhan rouvan, eli Juventuksen leivissä. Viimeistään tässä vaiheessa mies nousi myös koko jalkapallomaailman tietoisuuteen, kun hän vakiinnutti avauksenpaikkansa pamauttamalla pallon maaliverkkoon heti ensimmäisessä ottelussa tullessaan vaihdosta kentälle Bresciaa vastaan.

Juventuksen ensimmäisellä kaudella Zlatan paukuttikin 16 maalia ja hänet valittiin ensimmäistä kertaa Ruotsin parhaana jalkapalloilijana. Hänet valittiin myös Juventuksen kauden parhaaksi pelaajaksi ja Italian kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi. Juventuksessa Zlatan voitti myös mestaruudet vuosina 2005 ja 2006. Nämä kuitenkin mitätöitiin, kun Serie A:n jalkapalloskandaalit tulivat ilmi.

Tämän jälkeen 2006 kesällä oli Interin vuoro. Tällä kertaa siirtosummaksi kirjattiin 24,8 miljoonaa euroa. Sarja alkoi Zlatanin tapaan tietysti taas loistavasti, kun mies paukautti heti debyytissä pallon maaliin muutamaan otteeseen ja näin Il Genio nousi heti kaikkien fanien suureksi suosikiksi. Nämä kolme vuotta toivatkin Zlatanille kolme mestaruutta ja 57 maalia 88 otteluun.

Siirto Barcelonaan ei mennyt kuin elokuvissa

2009 Heinäkuussa Inter ja Barcelona pääsivät sopimukseen Zlatania koskevasta kaupasta, missä pöydälle ladottiin Barceloonan toimesta 46 miljoonaa euroa ja samalla Samuel Eto’o sai lähteä kohti Intteriä. Zlatanin arvoksi siirrossa tuli siis yhteensä 66 miljoonaa euroa. Tässä espanjalaiset löivät vähän kuitenkin kirveensä kiveen, sillä ruotsalainen mahtui kentälle kauden aikana ainoastaan 29 kertaa tehden 16 maalia. Täytyy kuitenkin mainita, että kuitenkin sarjadebyytissään mies teki tietenkin maalin.

Heti 2010 kesällä Il Genio teki paluun Italiaan ja nyt oli AC Milanin vuoro mihin mies lähti vuoden lainalla, johon oli merkattu 24 miljoonan ostopykälä ensimmäisen kauden jälkeen, jonka Milan 2011 kesällä käyttikin. Näin ollen Zlatanin ura Milanissa kesti kaksi kautta ja sinä aikana mies takoi 61 ottelussaan 42 maalia. Tämä näköjään muistetaan seurassa edelleenkin erittäin hyvin.

Ranskassa oli jälleen onnistumisen vuoro

Milanista Zlatan siirtyi 2012 Heinäkuussa PSG:n riveihin ja teki tietysti avausottelussa muutaman maalin tällä kertaa Lorientin verkkoon. Muutenkin 195 senttinen hyökkääjä painoi 122 otteluun Ranskassa 113 maalia ja voitti neljä kertaa Ligue 1:n mestaruuden. Lisäksi miehen saavutuslistaan laitettiin kaksi Ranskan Cup voittoa.

Vuonna 2016 Zlatan siirtyi ManU:n joukkueeseen jossa hän tietysti heti ensimmäisessä ottelussaan teki maalin. Tällä kertaa jo neljännellä minuutillla ja vaatimattomasti saksipotkulla. Kuitenkin jo 35-vuotiaan ruotsalaisen uraa alkoi varjostamaan yhä pahentuvat loukkaantumiset ja 20 huhtikuuta 2017 tapahtunut nivelsidevamma polvessa meinasi jo lopettaa Ibrahimovicin uran lopullisesti. Maaliskuussa 2018 ManU ja Zlatan purkivatkin ennenaikaisesti sopimuksensa.

Maaliskuussa 2018 Zlatan ilmoitti hänen ja LA Galaxyn välisestä sopimuksesta. Kukaan ei tiennyt oikein mitä odottaa, paitsi tietysti maalia debyyttiottelussa. Näin tapahtuikin, kun mies pääsi kentälle debyytissään 71 minuutilla. Tämän jälkeen ruotsalainen kerkesi tekemään vielä kaksi maalia ja kääntämään ottelun joukkueensa voitoksi.

Zlatan oli tullut takaisin. Amerikan reissu kesti ilmeisesti kuitenkin nyt vain 12 ottelun ja 9 maalin verran. Kuitenkin tänä aikana Ibrahimovicin tilille merkattiin miehen 500 pääsarjamaali Torontoa vastaan syyskuussa 2018. Mitä tapahtuukaan seuraavaksi? Onko suuntana todellakin vielä kerran Eurooppa, Italia ja AC Milan? Tämä taitaa olla kokolailla odotettavissa oleva asia.

 

(Kuva: The Sun)