SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Into The Breach juhli Assembly Summer 2022 CS-turnauksen voittoa
  • Perttu
    Leinonen

Into The Breach juhli Assembly Summer 2022 CS-turnauksen voittoa

julkaistu: 07.08.2022 12:00

Assembly Summer 2022-turnauksen finaalissa kohtasivat myöhään lauantai-iltana Aleksi “allu” Jallin ja valmentaja Slaava “Twista” Räsäsen tähdittämä JANO ja brittiläis-ruotsalainen Into the Breach. Ottelu pääsi alkamaan vasta kello 23.30 ja loppui hieman ennen aamuneljää. Aikataulut saivatkin runsaasti kritiikkiä pelaajilta ja joukkueilta. Molemmat joukkueet etenivät finaaliin tappioitta.

Ottelu oli pitkä ja tasainen vääntö, jossa nähtiin useampi jatkoaika. Into the Breach oli kuitenkin lopulta vahvempi pitkän ja uuvuttavan taistelun jälkeen 2-1 ja pilasi näin ollen suomalaisjoukkueen mahdollisuuden LAN-turnauksen voittoon kotiyleisön edessä. Into the Breach kuittasi turnauksen voitosta reilut 7 000$.

Avauskarttana toimi Into the Breachin valitsema Mirage, jossa nähtiin paljon jännittäviä käänteitä. JANO sai hyvän startin otteluun vieden oman CT-puoliskonsa lukemin 10-5. Terroristipuoli lähti myös erinomaisesti käyntiin puoltenvaihdon jälkeen, kun suomalaisjoukkue nappasi nopeasti jo 14-6 johtoaseman.

Tästä lähti kuitenkin brittiläisjoukkueen huikea kiri. Into the Breach onnistui voittamaan peräti kahdeksan kierrosta putkeen ja tasoittamaan tilanteeksi 14-14. Kun molemmat joukkueet nappasivat vielä yhdet kierrosvoitot oli edessä ensimmäinen jatkoaika.

Ensimmäinen jatkoaika mentiin tasatahtia, kun molemmat onnistuivat voittamaan kaksi CT-kierrosta ja kertaalleen terroristipuolella. Toisen jatkoajan alkuun JANO laittoi kuitenkin puolustuksensa säppiin ja nappasi kaikki kolme CT-puolen kierrosta itselleen. Tästä ei enää brittiläisjoukkue toipunut, vaan suomalaiset ottivat heti ensimmäisen terroristipuolen kierroksensa ja loppulukemat kirjattiin Miragesta 22-18 JANON hyväksi.

JANON Lasse “ZOREE” Uronen pelasi sensaatiomaisen Miragen paukutellen hurjat 45 tappoa ja ratingiksi 1.62.

Toisena karttana toimi JANON valitsema Nuke, jossa Suomalaisjoukkueen vuoro oli tällä kertaa osoittaa sitkeytensä. Avauspuolisko meni Into the Breachin nimiin 9-6, sen päästessä aloittaamaan CT-puolelta. Brittiläisjoukkue aloitti terroristipuolensa terävästi ja siirtyi 14-6 johtoon.

Kotiyleisön edessä pelannut JANO ei tästä lannistunut vaan aloitti kirinsä. JANO oli jo 15-10 tappiolla toista karttaa, mutta onnistui venyttämään sen jatkoajalle voittamalla viisi kierrosta putkeen. Into the Breach oli kuitenkin vahvempi jatkoajan jälkeen lukemin 19-16.

Edessä oli ratkaiseva kartta Inferno, josta muodostui brittiläis-ruotsalaisjoukkueen näytös. Joukkue karkasi JANON ulottumattomiin terroristipuolellaan vieden sen nimiinsä 11-4 William “draken” Sundinin johdolla. Tästä JANO ei enää toipunut ja Inferno taputeltiin lukemin 16-5 Into the Breachin hyväksi.

Into the Breach esiintyi huomattavasti tasaisemmin joukkueena ottelussa. Varsinkin suomalaisjoukkueen nuorin jäsen, 17-vuotias Otto “ottob” Virtanen oli suurissa vaikeuksissa läpi ottelun ja halunee unohtaa finaalin tapahtumat pikimmiten. Turnaus oli kuitenkin lopputuloksesta huolimatta positiivinen startti uudelle JANON joukkueelle.

Kuva: ITB