SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Internazionalen hyökkääjälupaus irtosi pilkkahintaan
  • Toimitus

Internazionalen hyökkääjälupaus irtosi pilkkahintaan

julkaistu: 27.10.2018 11:03

Inter Milan nappasi kesällä yhden siirtoikkunan mielenkiintoisimmista hankinnoista, kun se saalisti verkkoihinsa Lautaro Martinezin Argentinan pääsarjassa kneppailevasta Racing Clubista. Martinezin perässä tiedettiin olevan, ainakin Atletico Madridin, AC Milanin ja muutaman Valioliigajoukkueen. Tästä johtuen olikin kuvitelma, että miehestä olisi maksettu kokolailla suurikin siirtosumma. Varsinkin kun 21 vuotias Martinez oli noussut juuri edellisenä vuonna Etelä-Amerikan kohutuimpien pelaajien joukkoon tekemällä Racing Clubille 58 ottelussa 26 kaappia.

Siirtosumma on ollut hyvinkin varjeltu salaisuus ja siitä ei ole juurikaan hiiskuttu. Jotkut Interin faneista ovatkin jo olleet vähän huolissaan, onko seuran siirtobudjeteissa varaa tällaisiin nuoriin riskihankintoihin. Nyt kuitenkin Racingin rahastonhoitaja Pablo Mena päästi suustaan ei ainoastaan sammakon, vaan melkoisen rupikonnan kertoessaan, osakkeenomistajien kokouksessa siirtosumman olleen 14 miljoonaa euroa. Summaan saatetaan saada seitsemän miljoonaa bonusta, mikäli bonusehdot täyttyvät. Bonuksiin on kirjattu pykälät Interin pärjäämisestä Mestarien Liigassa, hyökkääjän tehtyjen maalejen määrä ja pelatut ottelut Inter Milanissa.

Ensimmäiset ottelut ovat olleet hieman hiljaista

Martinez on aloittanut ottelunsa uudessa seurassaan pienellä vastuulla, mutta toisaalta hän on pystynyt suorittamaan otteluissaan kohtalaisen hyvällä tasolla. Jo harjoitusotteluissa huomattiin, että miehelle ei ole pedattu aivan avauksen paikkaa, sillä neljässä ottelussa minuutteja kertyi kentällä yhteensä 71. Näistä Luganoa vastaan 45 minuuttia, tässä ajassa Martinez tuuppasi pallon kertaalleen sveitsiläisten maaliin. Seuraavat minuutit tulivat sitten Zenittiä vastaan. Silloin mies sai vastuuta 26 minuuttia, toimittaen pallon jälleen kertaalleen vastustajan maalipuiden väliin. Ennen kauden alkua Inter osallistui vielä International Champions Cup:iin, missa Martinez pelasi kaikissa kolmessa ottelussa keskimäärin 60 minuuttia tehden kaksi maalia, jotka molemmat olivat voittomaaleja. Silti suuria peliaikoja ei kauden alussa ollut odotettavissa.

Nyt Martinez kuluttaakin ansioikkaasti penkkiä Interkäskijä Spalletti Lucianon alaisuudessa, päästen vaihdosta kentälle, jos tarve vaatii. Tällä kaudella tarve on vaatinut 12 ottelun aikana 190 minuutin verran. Kerran mies pelasi täydet minuutit Cagliaria vastaan ja siinä ottelussa tekikin Serie A urallaan ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan maalinsa. Fanien suuri hehkutus kesällä siitä, että maamiehet Martinez ja Mauro Icardi olisivat sarjan tehokkain kärkikaksikko näyttää olevan vielä jonkin verran kaukana tulevaisuudessa. Totuus on silti edelleen se, että 21 vuotias Lautaro Martinez on yksi Serie A:n lupaavampia hyökkääjiä ja kun kauppasumma otetaan huomioon on mies yksi viime kesän parhaita hankintoja, joita jalkapallon siirtoikkunan aikana tehtiin.

(Kuva: Inter Milan)