SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Inter nappasikin HJK:n Riveiron päävalmentajakseen.
  • Toimitus

Inter nappasikin HJK:n Riveiron päävalmentajakseen.

julkaistu: 26.09.2018 09:48

Pitkään jalkapallopiireissä on pidetty kokolailla varmana, että Interin uusi päävalmentaja tulee Vaasan suunnasta, koska seura neuvotteli pitkään ei niin salaisesti VPS:n kakkosvalmentaja Ricardo Duarten kanssa. Kuitenkin ilmeisesti seuralle kävi selväksi, että myös Jose Riveiroa kiinnostaa ottaa askel Veikkausliigan päävalmentajaksi ja sen jälkeen hän on ollut Interin neuvotteluiden ykköskohteena.

FC Interiä nykyisin luotsaava John Allen tuli Fabrizio Piccaretan tilalle kesäkuussa, kun Piccareta palasi yllättäin kotimaahansa. Allenin sopimus kattaa kuitenkin ainoastaan tämän kauden ja Interin menestyksellä on ymmärrettävää, että tätä sopimusta ei ole tarvinut uusia.

Jose Riveiro on aloittanut valmentamisen kotimaassaan Celta Vigon akatemiavalmentajana. Tämän jälkeen tie on käynyt suomeen ja Hongan valmennustiimiin. Sen jälkeen oli vuorossa PK-35 ja sieltä suoraan HJK:n valmennustiimiin. Mies alkoi olemaan tuttu näky HJK:n harjoituskentillä kesällä 2016, mutta virallisesti Riveiro aloitti HJK:n valmennusringissä vasta 2017.

Riveiroa on jalkapallopiireissä pidetty Mika Lehkosuon oikeana kätenä ja joskus vasempanakin. Monesti huomaa ajautuneensa myöskin keskusteluun, jossa HJK:n menestystä ollaan valmiita laittamaan enemmänkin Riveiron kuin Lehkosuon piikkiin. Välillä onkin tuntunut, että Riveiron HJK voittaa tai Lehkosuon HJK häviää. Totuus on kuitenkin, että Riveiro on valmentaja, joka peluuttaa joukkueitaan pallonhallinnan kautta hyvin samanlaisella tavalla kuin Lehkosuokin ja on tähän mennessä urallaan jokaisessa valmennuspaikassaan onnistunut siinä mitä on tehnyt.

 

(Kuva Juha Tamminen)