SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Inter Milan – Eintracht Frankfurt: Liitääkö Kotkat jatkoon Milanon illassa?
  • Toimitus

Inter Milan – Eintracht Frankfurt: Liitääkö Kotkat jatkoon Milanon illassa?

julkaistu: 14.03.2019 15:37

Eurooppa-liigassa painitaan illalla neljännesvälierävaihetta jäljellä olevien 16 joukkueen toimesta. Eintracht Frankfurtin ja Inter Milanin välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa Saksassa viime viikolla jäätiin maaleitta, vaikka paikkoja verkon heiluttamiseen oli useita kummallakin ryhmällä.

Inter ei ole hävinnyt tällä kaudella ainuttakaan europeliä kotikentällään ja se lähtee illan kamppailuun hienoisena ennakkosuosikkina. Frankfurtin tappiottomien kilpaotteluiden putki on jo 11 ottelun mittainen.

Eintracht pelasi itsensä Euroopan viheriöille viime kaudella tulleen Saksan cupin voiton ansiosta ja pilvenpiirtäjäkaupungissa onkin ollut hurja europelikiima päällä tällä kaudella. Alkulohkossa ”Die Adlerin” kannattajia oli Roomassa Lazio-vierasottelussa paikan päällä jopa 9000 ja se sai Interin nostamaan vierasjoukkueen kannattajille varattua lippukiintiötään San Sirolla jopa 13 500 pilettiin. Siitä huolimatta moni halukas jäi nuolemaan näppejään, sillä ainakin 20 000 saksalaiskannattajan kerrottiin tavoitelleen lippua illan otteluun.

Inter pyrkii varmasti ottamaan ohjat kotiottelussaan ja hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta huomionarvoista on, että Eintracht on pystynyt tekemään vähintään kaksi maalia jokaisessa Eurooppa-liigan vierasottelussaan tällä kaudella. Tänä iltana ei maaliton tasapeli ole vaihtoehto ja mikäli jompikumpi onnistuu jo ottelun alussa, avaa se peliä väistämättä entisestään.

Frankfurtin hienoisena murheena voidaan pitää sitä, että sen edellisen kierroksen ottelu oli vain kolme päivää sitten maanantai-iltana, joten palautumisaikaa ei liikoja ole. Inter puolestaan pelaa tulevana sunnuntaina kuuman derbyn AC Milania vastaan. “Nerazzurrin” on ainakin jollain tasolla huomioitava myös tärkeä paikallispeli, jossa panoksena on Serie A:n kolmas sija.

Interin Kwadwo Asamoah ja Lautaro Martinez ovat korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa. Vierailta samasta syystä huilaa Gelson Fernandes. Milanolaisten ristiriitainen tähtipelaaja Mauro Icardi on oletettavasti edelleen sivussa polvivammansa takia. Frankfurtin merkittävin poisjäänti on kroatialaisen Ante Rebicin puuttuminen loukkaantumisen vuoksi.

Vaikka Europpa-liigassa pelataan jo pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon, on Mestarien liigan alkulohkosta ”Torstai-liigaan” tippuminen Interille kaikesta huolimatta pienimuotoinen pettymys. Sen sijaan kaikki kuusi alkulohkon otteluaan maalierolla 17-5 voittanut Frankfurt on ottanut ilon irti Euro-illoistaan. Se on pärjännyt hienosti Marseillen, Rooman ja Donetskin kaltaisissa vaikeissa vieraskohteissa ja “Kotkilla” on potentiaalia hakea hyvä tulos myös Milanosta, valtavan saksalaiskannattajien invaasion tukemana.

Frankfurtin Luka Jovic (6 maalia) ja Sebastien Haller (5 maalia) ovat Eurooppa-liigan kärkipään maalintekijöitä. Icardin ja Martinezin puuttumisen myötä Inter-hyökkäyksestä ei aivan vastaavaa tulivoimaa löydy, vaikka joukkue toki muuten varsin laadukas onkin.

Maltillisemmalle vedonlyöjälle järkevintä lienee pelata maalien näkemisen puolesta. Pientä riskiä hakeville Eintracht Frankfurtin voiton pelaaminen noin 3,30 pinnassa olevalla kertoimella tarjoaa upean mahdollisuuden tilintekoon.