SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ilves – Kalpa: Kotijoukkue vihdoinkin hereillä
  • Toimitus

Ilves – Kalpa: Kotijoukkue vihdoinkin hereillä

julkaistu: 24.11.2018 14:53

Neljän ottelun tappioputkessa seilaava Ilves näytti eilen Turussa viimeisessä erässä vihdoin juuri siltä, miltä joukkue on alkukauden näyttänyt. Eilinen peli kaatui täysin Riku Heleniuksen tötöilyyn, mutta onneksi Antti Lehtonen aloittaa tänään Ilves-maalilla.

Ilveksen peli on ailahdellut suuresti viime aikoina. Sarjasijoitus on painunut jo yhdeksänneksi ja 13. sijaileva Kalpa on vain kuuden pisteen päässä tamperelaisista. Kalpa hoiti tonttinsa eilen mallikkaasti Sportia vastaan 6-3, mutta vieraillakaan herkkua ei ole viime aikojen otteet olleet. Edellinen kohtaaminen näiden kahden välillä päättyi 2-6 Ilveksen vierasvoittoon.

Eilinen Kaapo Kakkon maali oli malliesimerkki Ilveksen turhasta yliyrittämisestä. Maalin nurkalla seissyt puolustaja Salmela pyöri kuin turisti Anttilan pyöröovissa ja Kakkon ei tarvinnut kuin nousta maalintakaa ja survoa kiekko etunurkasta sisään. Kolmannessa erässä nähtiin lopulta hyvä Ilves. Historiassa kun Ilves lopettaa ottelunsa hyvin, yleensä seuraavassa pelissä tapahtuu rumia asioita. Nyt Ilveksellä on kasvojen pesun paikka kotiluolassa.

Kalpa on nyt voittanut kaksi edellistä otteluaan, mutta mistään supersuorituksista ei puhuta. Toki parannusta peliin on nähty ja se lupailee illalle hyvää. Kotijoukkue on joka tapauksessa nyt siinä moodissa, mitä sen täytyy. Kalpa on koko Liigan surkein vierasjoukkue, sillä se on metsästänyt 11 vierasottelustaan vain kuusi pistettä. Viimevuosina Ilves ei todellakaan ole ollut helpoin vastus kuopiolaisille, eikä se ole sitä tänäänkään.