SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ilves – FC Inter: Tasaiset lähtökohdat kärkitaistossa!
  • Toimitus

Ilves – FC Inter: Tasaiset lähtökohdat kärkitaistossa!

julkaistu: 22.09.2019 14:12

Veikkausliigan mestaruussarjan varsinainen herkkupala pelataan sunnuntaina Tammelan stadionilla, missä lähes koko kauden liigaa johtanut, mutta sittemmin epätasaisilla esityksillään kolmanneksi pudonnut Ilves kohtaa piikkipaikkaa pitävän FC Interin.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa vieraskentillä tämän kauden aikana, joten näiden jengien kohdatessa voisi äkkiseltään luulla kotiedusta olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Silti Rolle-setä rohkenee väittää, että Jarkko Wiss luotsaa tupsukorvansa tänään mieluummin Tammelan täpötäydelle stadionille kuin matkustaisi turkulaisten kotoiseen hornankattilaan Veritas stadionille.

Kohtalon ivaa tai ei, Wissin raapustettua nimensä parivuotiseen jatkopahviin isäntien peräsimessä, vakuuttavasti siihen saakka pelanneen Ilveksen kurssi kääntyi matalapaineen puolelle. Seitsemästä viime pelistään se on napannut vain kaksi voittoa, neljästä edellisestä kotipelistään se on hävinnyt kolme ja kaikenlisäksi tappiot ovat tulleet juuri kaikille top-4-joukkueelle.

Mikä pahinta illan vastustaja FC Inter on karannut kärjessä jo viiden pisteen päähän ja KuPS on kammennut kolme pinnalla ohi sekä FC Honka noussut kaikenlisäksi takamatkalta jo tasapisteisiin. Voikin hyvällä syyllä väittää, että tästä ottelusta Ilveksen on otettava ehdottomasti voitto pysyäkseen vielä mukana mestaruustaistelussa. Muussa tapauksessa Suomen Cupin tällä kaudella jo napanneet Tupsukorvat saavat tyytyä taistelemaan himmeimmästä mitalista ja europelipaikoista.

FC Interin piiskuri Jose Riveiro ei voi liioin välttyä istumasta märän pelisilmänsä päällä, vaikka turkulaiset ovat voittaneet neljä edellistä ja kahdeksan yhdeksästä viime ottelustaan. KuPS nimittäin läähättää ainoastaan kahden pisteen päässä ja kärkikaksikko kohtaa vielä viimeisellä kierroksella, jolloin mestaruuden kohtalo lopullisesti ratkaistaan. Sitä ei toki voi kiistää, etteikö asetelmat olisi turkulaisittain edulliset ja kaikki on kiistatta omissa käsissä.

Kolme viikkoa sitten espanjalaisluotsin suojatit kaatoivat Ilveksen Tammelassa Timo Furuholmin ainokaisella osumalla erittäin tasaisessa ottelussa. Furuholm onnistui myös maalinteossa kesäkuussa, kun Ilves haki pinnat 3-2 voitolla Veritas stadionilla.

FC Inter pääsee tänään ihannerosterillaan kärkijoukkueiden uusintakohtaamiseen, sillä Grönvittiä vastaan viimeksi pelikiellossa ollut keskikentän Alvaro Muniz on taas käytettävissä.

Kahden aiemman kohtaamisen jatkoksi tästä illasta on tulossa noiden pelien toisinto. Riveiro lienee tyytyväinen jopa tasuriinkin, eikä tuskin lähde siksi riskeeraamaan mitään, vaan antaa suosiolla avaimet käteen isännille pyrkien turvaamaan tasuria, mikä mahdollistaisi kultataiston ratkeamisen KuPSia vastaan varmuudella sitten päätöskierroksella. Hyvin toisensa tuntevien joukkueiden kohdatessa tasuri on jopa ilmeinen lopputulos.