SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Illan EPL-finaalissa historiallisen suuret panokset
  • Juuso
    Syngelmä

Illan EPL-finaalissa historiallisen suuret panokset

julkaistu: 26.03.2023 13:50

 

ESL Proliigan 17. kausi etenee tänään loppuotteluun. 32 huippujoukkueesta 16 selvitti tiensä värikkäiden lohkojen jälkeen pudotuspeleihin. Nyt kaksi parasta on enää jäljellä.

Intel Grand Slamin miljoonapottia jahtaava FaZe Clan aloitti pudotuspelitaipaleensa voittamalla playoffien toisella kierroksella brasilialaisjoukkue FURIA:n puhtaasti 2–0. Seuraavassa vaiheessa kaatui lohkovaiheen suurimpiin yllättäjiin kuulunut FORZE karttavoitoin 2–1.

Välierässä FaZe kaatoi Natus Vinceren karttavoitoin 2–1 ja lähtee loppuotteluun ajatus Intel Grand Slamin tuomasta kunniasta ja rahapotista.

Finaalissa FaZe saa vastaansa Cloud9:n kokoonpanon, joka voitti lohkonsa ja siirtyi suoraan puolivälierävaiheeseen. Rio de Janeiron majoreilla puolivälierässä katkeran tappion MOUZ:ille kokenut joukkue oli tällä kertaa MOUZ:ia parempi karttavoitoin 2–1.

Välierässä vastaan asettui upean turnauksen pelannut ENCE, joka joutui lopulta taipumaan toiselle finalistille karttavoitoin 2–1.

FaZe Clanin ja Cloud9:n ottelusta tulee mitä luultavimmin pitkä, sillä kyseessä on “paras viidestä” -periaatteella pelattava ottelu. Finaalin voittaja kuittaa itselleen $200 000, mutta panoksena on lisäksi paljon muutakin.

Edellä mainitun Intel Grand Slamin lisäksi FaZe Clanin Russel “Twistzz” Van Dulkenilla on mahdollisuus olla historian ensimmäinen ja mitä luultavimmin ainoa pelaaja, joka on voittanut Intel Grand Slamin kaksi kertaa. Hän voitti ensimmäisen Intel Grand Slaminsa Team Liquidin kanssa vuonna 2019.

Niin ikään myös Cloud9 voi tehdä CS:GO-historiaa onnistuessaan FaZen Intel Grand Slam -unelmien murskaamisessa. Jokainen joukkue, joka pystyy estämään Intel Grand Slamin voiton toiselta joukkueelta, palkitaan rahabonuksella.

Tällä kertaa Cloud9:lle tarjotaan massiivista $100 000 dollarin bonusta, mikäli he onnistuvat estämään FaZea voittamasta Intel Grand Slamia.

Cloud9:n tähtikaksikko, Dmitry “sh1ro” Sokolov ja Sergey “Ax1Le” Rykhtorov, on ollut koko ESL Proliigan 17. kauden parhaimmistoa. Ax1Len rating 13:een karttaan on ollut 1.33 ja sh1ron vain piirun verran parempi, 1.34. Monet pitävät Ax1Lea tämän hetken parhaana riflepelaajana ja usean mielestä sh1ro kamppailee tämän hetken parhaan pelaajan tittelistä Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbautin kanssa. ZywOo on ennen finaalia tilastollisesti turnauksen paras pelaaja [1.48 rating yhdeksään karttaan].

Heti Cloud9-kaksikon takana tuloksissa on FaZe Clanin virolaispelaaja, Robin “ropz” Kool, joka on pelannut 14 kartan turnauksen 1.27 ratingilla.

Lähde: HLTV | Kuva: ESL