SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ikoninen pelihahmo nimettiin uudelleen – syynä häirintäkohu
  • Saara
    R

Ikoninen pelihahmo nimettiin uudelleen – syynä häirintäkohu

julkaistu: 29.10.2021 12:00

Overwatchin ikoninen revolverisankari McCree tottelee nykyään nimeä Cole Cassidy. Blizzard päätti nimetä hahmon uudelleen, koska sen esikuva Jesse McCree jätti yhtiön. Entinen pääsuunnittelija lähti Kalifornian työllisyys- ja aumisviraston nostamaa kannetta seuranneen sisäisen tutkinnnan tiimellyksessä.

Blizzardilla oli sympaattisesti keksitty nimetä joitakin pelin hahmoja sen kehittäjien mukaan, mutta nykyisessä oikeudenkäyntisotkussa on päätetty antaa uudet, kuvitteelliset nimet. Firman mukaan uusi käytäntö “auttaa painottamaan, että rakennamme todellisesta maailmasta poikkeavaa kuvitteellista universumia ja havainnollistaa paremmin Overwatchin luomisen olevan tiimityötä”.

Twitterissä julkaistussa esittelyvideossa kerrotaan menneisyytensä haamujen kanssa sovinnon tehneestä cowboysta, joka luo nahkansa uuden nimen myötä.

Yhtiö itse sen sijaan tempoilee jo kuukausia jatkuneessa skandaalissa, jossa on tullut ilmi sormien läpi katsottua seksuaalista ahdistelua. Useampikin johtava työntekijä on irtisanoutunut tai -sanottu paljastusten myötä, heidän joukossaan pääpomo Allen Brack sekä henkilöstöpäällikkö Jesse Meschuk.

Lähde: TalkEsport
Kansikuva: Blizzard Entertainment

Tuoreimmat uutiset: