SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
IEM Colognen pudotuspelijoukkueet selvillä – G2:lle jälleen valtava pettymys
  • Perttu
    Leinonen

IEM Colognen pudotuspelijoukkueet selvillä – G2:lle jälleen valtava pettymys

julkaistu: 11.07.2022 14:16

IEM Colognen alkulohkojen pelit on saatu pakettiin ja kuusi pudotuspeleihin yltänyttä joukkuetta ovat vihdoin selvillä. Pudotuspelit käynnistyvät LANXESS-areenalla ensi perjantaina. Areena tunnetaan legendaarisesti Counter-Striken katedraalina. Viimeisiä jatkopaikkoja ratkottaessa sekä lauantaina että sunnuntaina, ei otteluista puuttunut jännitystä tai yllätyksiä.

Suomalaisittain lohkovaiheen ratkaisupelit olivat valitettavasti pettymyksen värjäämiä, kun Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama tähtisikermä G2 putosi ulos turnauksesta A-lohkon lower-bracketin semifinaalissa Ninjas In Pyjamasia vastaan. Ottelu oli tiukka kolman kartan vääntö, joka kuitenkin lopulta kääntyi ruotsalaisjoukkueen eduksi 2-1.

G2:lle Kölnin turnauksesta muodostui taas uusi pettymys. Ottelussa NIP:a vastaan nähtiin paljon turhautuneisuutta joukkueen pelaajilta, eikä pelkästään viime aikoina pettyneeltä näyttäneeltä Nikola “NiKo” Kovacilta, vaan muiltakin. Organisaatiolla onkin kesätauolle siirryttäessä mietinnän paikka. Paineita kokoonpanomuutoksista on varmasti ilmassa, huonoista tuloksista johtuen.

Herkimmin liipaisemalla ovat varmastikin jo pitempään joukkueen heikoimpana lenkkinä ollut Audric “JACKZ” Jug ja Virolainen, jonka pelikutsut ovat olleet varsinkin CT-puolikkailla varsin heikkoja. Tilanne ei ole Virolaisen suhteen kuitenkaan täysin yksiselitteinen, sillä joukkueen pelissä mättävät tällä hetkellä lukuisat pelinsisäiset asiat. Todennäköisesti suomalainen saanee vielä mahdollisuuden jatkaa joukkueessa.

Ninjas In Pyjamasin turnaus päättyi puolestaan A-lohkon lower-bracketin finaalissa. Turnauksessa sensaatiomaisesti pelannut MOUZ kaatoi ruotsalaiset 2-1 ja eteni lohkosta pudotuspeleihin. MOUZ kaatoi lower-bracket runillaan tieltään ennen NIP:a, Heroicin ja Vitalityn.

A-Lohkon upper-bracketin finaalissa kohtasivat puolestaan Kölnissä ihastuttanut, ja hermeettisessä iskussa oleva Movistar Riders sekä Aleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämä Natus Vincere. Espanjalaisjoukkue onnistui kaatamaan NaVin ottelun avauskartassa Infernossa komeasti 16-11, mutta joutui hyvästä taistelusta huolimatta toteamaan NaVin paremmakseen kahdessa seuraavassa kartassa.

NaVi jatkaa A-lohkon voittajana suoraan semifinaaleihin ja Movistar Riders puolestaan puolivälieriin.

B-lohkossakaan ei yllätyksiltä vältytty, kun Liquid kairasi tiensä lower-bracketin kautta pudotuspeleihin. Lower-bracketin finaalissa kaatui FURIA 2-0 ja sitä ennen, yksi turnauksen ennakkosuosikeista, Cloud9 niin ikään 2-0. Amerikkalaisjoukkue on pelannut hyvin läpi turnauksen ja ansaitsi ehdottomasti paikkansa pudotuspeleissä.

B-lohkon upper-bracketin finaalissa suorasta semifinaalipaikasta kamppailivat Astralis ja FaZe. Komeassa neljän ottelun voittoputkessa purjehtinut tanskalaisjoukkue haastoi maailman ykkösjoukkue FaZea tosissaan, mutta joutui taipumaan lopulta suoraan 2-0. Näin ollen FaZe etenee suoraan semifinaaleihin ja Astralis jatkaa matkaansa puolivälieriin.

Turnaus jatkuu perjantaina 15.7 kahdella puolivälieräottelulla, joissa kohtaavat MOUZ ja Astralis, sekä Liquid ja Movistar Riders. NaVi odottelee lauantaina pelattaviin semifinaaleihin voittajaa ensiksi mainitusta parista ja FaZe jälkimmäisestä parista.

Kuva: G2