SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hulppea Dota Pro Circuit polkaistiin käyntiin – Suomalaisia mukana kolmessa turnauksessa
 • Niko
  Nikkilä

Hulppea Dota Pro Circuit polkaistiin käyntiin – Suomalaisia mukana kolmessa turnauksessa

julkaistu: 30.11.2021 17:00

Dota 2:n virallinen turnaussarja, Dota Pro Circuit, alkoi eilen. Kyseessä on alueellisiin turnauksiin ja niiden alaisiin divisiooniin jaettu kokonaisuus, jonka parhaimmisto etenee seuraavaan Dota 2 -Majoriin.

Suomalaisedusta löytyy sarjasta kolmen joukkueen voimin. ESL Onen järjestämässä Pohjois-Amerikan ykkösdivisioonassa kisaa vastikään Evil Geniusiin siirtynyt Jesse “JerAx” Vainikka. Kaksinkertainen The International -voittaja eläköityi lajista viime vuoden tammikuussa, mutta ilmoitti paluustaan ja uudesta joukkueestaan tässä kuussa.

Itä-Euroopan ykkösdivisioonassa suomalaisvärejä edustaa Team Liquidissa pelaava Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen, joka palasi entisen joukkueensa leipiin niin ikään tässä kuussa. Urpalainen voitti oman The International -mestaruutensa yhdessä Team Liquidin kanssa vuonna 2017.

Kakkosdivisioonan puolella suomalaispelaajia löytyy sen sijaan runsaammin. Näihin kuuluvat Chicken Fightersissa pelaava Petu “Peksu” Vaatainen, CHILLAXissa pelaava Samu “MTD” Hautala sekä Ghost Frogsissa pelaava Nukkumatti.

Itä-Euroopan DPC-turnauksina toimii Dreamhackin järjestämä Dreamleague.

Turnausten palkinnot ovat totisesti merkittävät. Ykkösdivisioonien palkintopotit ovat molemmissa 205 000 dollaria ja kakkosdivisioonissa taasen 75 000 dollaria. Ykkösdivisioonien voittajat palkitaan myös suoralla kutsulla seuraavaan Majoriin ja kakkosdivisioonan kaksi parhainta nousulla ykkösdivisioonaan. Lisäksi turnauksissa jaetaan sijoitusten mukaisesti Dota Pro Circuit -pisteitä.

Turnausten ensimmäiset ottelut pelataan tämän viikon aikana ja ne jatkuvat tammikuun alkuun asti. Suomalaisten avausottelut ovat:

 • Team Liquid vs COOLGUYS
  • 1.12. klo 16:00
 • Chicken Fighters vs Ghost Frogs
  • 1.12. klo 19:00
 • CHILLAX vs Into The Breach
  • 1.12. klo 22:00
 • Evil Geniuses vs Arkosh Gaming
  • 4.12. klo 22:00

Ottelut ovat katsottavina suorana Dreamleaguen Twitch-kanavalta (EU) ja ESL:n Twitch-kanavalta (NA). Lisätietoa turnauksista ja niiden aikataulusta löydät täältä (EU) ja täältä (NA).

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Dota 2

Tuoreimmat uutiset: