SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Huipputurnauksen pudotuspelit käyntiin tänään – Illan herkkupalana MOUZ vs FaZe Clan
  • Perttu
    Leinonen

Huipputurnauksen pudotuspelit käyntiin tänään – Illan herkkupalana MOUZ vs FaZe Clan

julkaistu: 03.11.2023 10:44

Counter-Strike 2:n Thunderpick World Championship 2023 -onlineturnauksen pudotuspelit käynnistyvät tänään neljällä puolivälieräottelulla ja Pelaajatcom näyttää nämä kaikki suorina Twitch-kanavallaan!

Turnauksessa on 500 000 dollarin palkintopotti, josta voittaja vie mukanaan leijonanosan eli 250 000 dollaria.

Tarjolla on neljä mielenkiintoista ja jännittävää otteluparia ja illan huipentaa Jimi “Jimpphat” Salon edustaman MOUZ:n ja FaZe Clanin välinen kohtaaminen!

11:00 Spirit-Monte

Päivän ensimmäisestä ottelusta on lupa odottaa tasaista vääntöä, kun Spirit kohtaa Monten. Spirit voitti oman C-lohkonsa kaatamalla vakuuttavasti sekä MOUZ:n, että Complexityn puhtaasti 2-0.

Monte pääsi puolestaan omasta D-lohkostaan jatkoon lohkon kakkosena. Se voitti alkulohkossa Wildcardin ja SAW:n kliinisesti 2-0, mutta taipui FaZe Clanin käsittelyssä 0-2.

Spirit teki kesällä muutoksia kokoonpanoonsa, kun se nosti omasta akatemiajoukkueestaan peräti kolme pelaajaa ylös. Artem “ArtFr0st” Kharitonov, Myroslav “zont1x” Plakhotia ja Danil “donk” Kryshkovets ovat kaikki vakiinnuttaneet nyt paikkansa Spiritin kokoonpanosta.

Erityisesti 16-vuotias donk on mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi. Superlahjakasta pelimiestä kannattaa pitää silmällä tämänkin päivän ottelussa erityisellä tarkkuudella.

Spirit lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Se saa hieman etua karttavedosta ja pystyy valitsemaan omaksi kartakseen esimerkiksi Ancientin, jossa joukkueen voittoprosentti on täydet sata viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Monten valinta lienee puolestaan Anubis, jota joukkue on tahkonnut ylivoimaisesti eniten kartoista.

14:00 Heroic-Virtus.pro

Päivän toisessa ottelussa yhteen iskevät skandaalien ja muutosten kourissa painiva tanskalainen Heroic ja Virtus.pro.

Virtus.pro voitti eilen toisen ison onlineturnauksen Roobet Cup 2023:n kaatamalla finaalissa Monten 2-1. Joukkue lähteekin otteluun Heroicia vastaan varsin selvänä ennakkosuosikkina.

Huolimatta Heroicin ongelmista sekä organisaatiotasolla, että kokoonpanonsa suhteen on joukkue esiintynyt servulla kiitettävästi. Varsinkin kokeneen Peter “dupreeh” Rasmussenin otteet pelipalvelimella ovat olleet loistavia ja mies on pystynyt auttamaan isosti joukkuettaan.

Heroic voitti alkulohkonsa kaatamalla BIG:n ja Nounsin lukemin 2-1. Virtus.pro sijoittui puolestaan A-lohkossa toiseksi kaataen Ninjas in Pyjamasin ja Fnaticin, mutta taipuen Cloud9:lle.

Karttavedosta lähtien oikeastaan kaikki puoltavat kovavireisen Virtus.pro:n voittoa iltapäivän puolivälierottelussa. Heroic ei pääse valitsemaan omaa parasta karttaansa Nukea, koska Virtus.pro estää sen.

Tanskalaisten on syytä toivoa pienimuotoista ihmettä, mikäli joukkue mielii jatkoon tästä.

17:00 Cloud9-BIG

A-lohkon puhtaalla pelillä voittanut Cloud9 saa vastaansa aina vaarallisen BIG:n omassa puolivälieräottelussaan. Cloud9 tiedotti eilen, että entinen Natus Vinceren tähtipelaaja Kirill “Boombl4” Mikhailov liittyy joukkueeseen pysyvästi.

Cloud9 kaatoi omassa lohkossaan Virtus.pro:n ja Fnaticin molemmat lukemin 2-1. BIG puolestaan sijoittui Heroicin vanavedessä oman lohkonsa toiseksi kaatamalla FURIAn kahteen kertaan.

Päivän kolmannesta ottelusta on lupa odottaa äärimmäisen tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet pääsevät valitsemaan omia parhaita karttojaan. Cloud9 todennäköisesti Ancientin tai Anubiksen ja BIG puolestaan Infernon tai Vertigon.

Kolmen kartan trilleri on enemmän kuin todennäköistä tässä otteluparissa.

20:00 MOUZ-FaZe Clan

Illan päättää herkullinen MOUZ-FaZe Clan ottelu, jossa kohtaavat turnauksen kaksi korkeimmin rankattua joukkuetta. MOUZ:n HLTV-ranking on neljä ja FaZe Clanin vastaavasti viisi.

FaZe Clan seilaa tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Joukkue on kahdeksan ottelun voittoputkessa, kun se voitti ensin IEM Sydneyn turnauksen ja perään molemmat alkulohkon pelinsä Thunderpickissä. FaZe Clanin kovan syysvireen saivat alkulohkossa kokea Monte ja SAW, jotka molemmat kaatuivat 2-0.

MOUZ voitti puolestaan omassa lohkossaan jenkkiorganisaatiot M80:n ja Complexityn. Tappio tuli Spiritia vastaan.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran juurikin Sydneyssä pari viikkoa takaperin välierissä, jolloin FaZe Clan oli vahvempi 2-0.

MOUZ:lle on tarjolla siis nopeaa kuitin paikkaa illan ottelussa. Jimpphatin edustamalta joukkueelta vaaditaan kuitenkin nappisuoritusta, mikäli joukkue mielii kaataa hurjavireisen FaZe Clanin.

Kuva: MOUZ