SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huippusuositulta esports-organisaatiolta on loppumassa rahat – Fanit kutsuttiin apuun
  • Toimitus

Huippusuositulta esports-organisaatiolta on loppumassa rahat – Fanit kutsuttiin apuun

julkaistu: 09.08.2023 13:38

Yhdysvaltalainen esports-organisaatio Sentinels on taloudellisissa vaikeuksissa ja on vaarassa ajautua konkurssiin.

Uutinen on jatkoa niin kutsutulle “esportstin talvelle”, joka tarkoittaa alan viime vuosien vaikeuksia rahoituksen suhteen, johtuen kannattamattomista bisnesmalleista. Sijoittajien rahat ovat ehtymässä samalla, kun sponsoreita ja kumppaneita ei löydy.

Viisi vuotta sitten perustettu Sentinels kilpailee Valorant, Halo ja Apex Legends -videopeleissä. Ensin mainitussa se oli pelin ykkösjoukkueita vuonna 2021. Nykyisellään se on tunnettu värikkäästä brändistään eri media-alustoilla ja  persoonallisista kokoonpanoistaan. Instagramissa Sentinelsillä on puoli miljoonaa seuraajaa, Twitterissä lähes miljoona.

Suosio ja näkyvyys ei ole kuitenkaan näkynyt tuotoissa samalla kun menot ovat kasvaneet. Sentinels käyttää lähes 700 000 dollaria kuukaudessa pelkästään pelaajien, henkilökunnan ja sisällöntuottajien palkkoihin, uutissivusto Dexerto kertoo lähteisiinsä vedoten.

Rahahuolien vuoksi Sentinels listautui sijoittajien joukkorahoituspalvelu StartEngineen elokuun alussa. Yritys rupesi sen avulla keräämään rahoitusta faneiltaan. Osallistumalla fani saa omistukseensa osan Sentinelsistä ja organisaatioon liittyviä etuja sen perusteella, kuinka nopeasti ja kuinka paljon rahaa sijoittaa.

Yrityksen StartEngine-sivuston mukaan Sentinels on jo kerännyt yli 65 000 dollaria. Kampanjan varoja käytetään “operaatioiden rahoittamiseen, mukaan lukien laajentumiseen uusille alueille liiketoiminnassa”.

Tosiasiassa vaikka tavoitelisä rahoituksessa, yhteensä 1,2 miljoonaa dollaria, saavutettaisiin, ei Sentinels pysyisi pystyssä kuin maksimissaan viisi kuukautta, ellei uusia isoja sijoittajia ilmaannu, Dexerto kertoo.

Tätä mieltä on myös Dexerton artikkelissa lainattu esports-toimittaja Jacob Wolf.

“Sanoin muutama viikko sitten, että yrityksen joukkorahoitus näin myöhäisessä vaiheessa on punainen lippu ja myöntymys tappiolle. En odottanut sen [Sentinelsin tilanteen] olevan näin paha”, Wolf kommentoi uutista.

“Vaikka he saisivat rahat, he saattavat kaatua.”

Lähde: Dexerto Kuva: Sentinels Twitter