SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huippustriimaajan ura syö hillittömästi rahaa – Näihin kuluu kymmeniä tuhansia dollareita
  • Niko
    Nikkilä

Huippustriimaajan ura syö hillittömästi rahaa – Näihin kuluu kymmeniä tuhansia dollareita

julkaistu: 26.07.2020 14:00

Vaikka striimaajat voivatkin nykyään ansaita ammatissaan huippusummia, moni yrittäjä tietää hyvin, että liiketoiminnan kasvaessa kasvavat myös menot. Striimaus ei tässäkään tapauksessa ole poikkeus. Twitchin suosituimpiin striimaajiiin kuuluva Imane “Pokimane” Anys paljasti Graham Stephanin tällä viikolla julkaisemalla videolla, kuinka paljon hänellä kuluu rahaa striimausuran ylläpitämiseen.

Pokimanen mukaan yritysmenot ovat tämän ylivoimaisesti suurin menoerä, joka on kasvanut striimausuran mukana. “Pitkän aikaa minulla oli monia editoijia, ihmisiä joita pyysin editoimaan yhden videon. Vuosien myötä se vaihtui täysiaikaiseen editoijaan, joka on vuosien saatossa johtanut siihen, että tarvitsen nyt henkilön hallinnoimaan editoijiani”, Anys selitti. Editoitavan materiaalin määrä on tässä vaiheessa niin suuri, ettei hänellä ole kykyä valvoa sitä itse.

Editoijien lisäksi Anysen työntekijöihin kuuluvat sosiaalisen median assistentti, general manager, talousmanageri ja sijoitusneuvoja. Lisäksi hänellä on talent agent, jonka kanssa hän työskentelee. Kaiken kaikkiaan Anys sanoo käyttävänsä kuukaudessa 10 000 – 20 000 dollaria työntekijöidensä palkkojen maksuun.

Tämä on hyvä muistutus monista striimaamisen näkymättömistä kuluista ja siitä, etteivät tulot uppoa suoraan striimaajan taskuun. Twitch esimerkiksi ottaa 50% striimaajien tilaustuloista, jonka lisäksi striimaajat ovat useimmiten yrittäjiä, mikä voi aiheuttaa merkittäviä lisämenoja verojen, vakuutusten, sosiaaliturvan ja muiden elämän perusasioiden osalta.

Anys kertoi videolla myös laajemmin striimaamisesta työnä ja liiketoimintana. Voit katsoa sen kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Graham Stephan Kuvalähde: Imane Anys