SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huippustriimaaja sanoi “keksi” – sai bannit suorassa lähetyksessä
  • Saara
    R

Huippustriimaaja sanoi “keksi” – sai bannit suorassa lähetyksessä

julkaistu: 19.12.2021 15:30

Suosittu amerikkalainen Twitch-striimaaja Hasan “HasanAbi“Piker on saanut kolmannet bannit alustalle, ja väitetysti syy on hänen käyttämässään sanassa “cracker”. Voileipäkeksiäkin tarkoittavalla sanalla voidaan halventavassa tarkoituksessa viitata Amerikan valkoiseen kansanosaan, vaikkei sana historiallisesti ole aina ollut erityisen halventava.

Bannien iskiessä päälle Hasanilla oli reilut 40 000 katsojaa linjoilla hänen selaillessaan klippejä striimeistään. Cracker-sana esiintyy striimaajan puheissa toistuvasti, minkä monet katsojat kokevat vihamielisenä herjaamisena. Erästä mielipiteensä kertonutta katsojaa Hasan kehotti tukkimaan turpansa. Karkein sanankääntein hän teki selväksi mielipiteensä sanan oikein hyvästä soveltuvuudesta historiallisesti sorrettujen kansanryhmien kielenkäyttöön  valkoihoisista ihmisistä puhuttaessa.

“Jep, se on juuri sitä miltä näyttää. Rasismia valkoisia vastaan käyttää sanaa “cracker””, Hasan twiittasi.

Lisäksi hän paljasti kahden moderaattorinsa saaneen määrittelemättömän mittaista bannia aivan samasta syystä, “vaikka toinen on musta ja toinen ruskea”.

Tällainen kalabaliikki ei toki ole vierasta Hasanin tapauksessa, sillä hän ilmaisee kärkkäästi poliittisia näkemyksiään 1,6 miljoonalle seuraajalleen ja 50 000 tilaajalleen.

Twitterissä suurempaa ihmettelyä aiheutti Twitchin valppaus antaa porttikieltoa Hasanille valkoisiin kohdistuvista loukkauksista, kun värillisten kokeman rasismin kanssa on saatu tapella vuosia.

Lähde: EsportsTalk
Kansikuva: Twitch / HasanAbi