SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huippustriimaaja Byron “Reckful” Bernstein menehtyi 31-vuotiaana
  • Joni
    Ojala

Huippustriimaaja Byron “Reckful” Bernstein menehtyi 31-vuotiaana

julkaistu: 03.07.2020 15:00

Eilen 2. heinäkuuta uutinen huippustriimaaja Byron “Reckful” Bernsteinin kuolemasta saapui Twitteristä fanien tietouteen. Vain 31-vuotias Bernstein menehtyi illalla itsemurhaan.

Tiedon tapahtuneesta toi esiin hänen entinen tyttöystävänsä ja varmisti myöhemmin hänen kämppiksensä. Käyttäjänimellä @BlueGoesMeow tunnettu entinen tyttöystävä kirjoitti Twitteriin “Yes, it’s him. He’s gone.“, jota aluksi epäiltiin mahdollisen hakkerin tekemäksi pilaksi. Myöhemmin toinen striimaaja käyttäjänimellä @nymnion varmisti, ettei Bluen käyttäjä ollut hakkeroitu ja että Bernsteinin kämppis on varmistanut tapahtuneen todeksi.

Bernstein on jo pidemmän aikaa taistellut mielenterveysongelmien kanssa, joista hän on puhunut avoimesta striimeissään. Hänellä on masennuksen lisäksi todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Viime joulukuussa hän osallistui videohaastatteluun, jossa keskustelun aiheena oli masennus. Videon voi katsoa tästä:

Bernstein on urallaan vaikuttanut moniin peleihin. Hänen ensimmäiset suuret saavutuksensa ovat World of Warcraft -pelissä. Tämän myötä pelin virallinen Twitter-tili osoitti tukensa hänen perheelle ja läheisimmilleen.

Myös striimipalvelu Twitch osoitti tukensa Bernsteinille.

Hänen vanhempi veljensä Gary avasi Twitterissä tunteitaan liittyen tapahtumaan. Byronin menehdyttyä heidän molempien vanhemman veljen Guyn tapaan itsemurhaan on hän veljistä ainoa jäljellä. Gary kannusti faneja tuomaan esille positiivisia muistoja, mitä heillä on veljestään. Alla linkatun twiitin vastaukset ovat täynnä kuvia ja videoita onnellisista hetkistä, joita ihmiset ovat hänen kanssaan kokeneet.

Näiden lisäksi useat elektronisen urheilun ja striimaamisen puolelta tutut tahot ovat osoittaneet tukensa Bernsteinin perheelle, läheisille ja faneille. Monet ovat myös puhuneet julkisesti keskustelukulttuurin muutoksista ja kuinka striimaajien tulisi käyttäytyä paremmin toisiaan kohtaan.

Bernstein on jälleen osoitus siitä, kuinka pelimaailma ei ole vielä päässyt siihen pisteeseen, jossa mielenterveysongelmat osattaisiin ottaa tarpeeksi vakavasti. Niistä huolehtiminen on harvinaista ja niiden vähättely on yhä yleistä.

Mikäli sinulla on tapahtuneen jäljeltä tunne, että haluat puhua aiheesta, lisäämme alle kriisipuhelimen numeron, jota päivystetään 24/7.

Numero on 09 2525 0111 ja lisätietoa löytyy osoitteesta Mieli.fi.

Kuvalähde: Reckful