SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
s1mple katowice 2019 majoreilla
  • Juuso
    Syngelmä

Huijausepäilyt ja kritiikki ympäröivät CS:GO Major -karsintaturnausta — S1mple kommentoi tyhjentävästi

julkaistu: 30.05.2021 12:00

Käynnissä oleva CIS-alueen RMR-turnaus on herättänyt paljon keskustelua.

RMR (regional major ranking) on turnaus, jossa joukkueet keräävät pisteitä karsiutuakseen marraskuussa pelattaville majoreille.

Majorit pelataan Ruotsin Tukholmassa.

Maailman parhaimpiin CS:GO-pelaajiin kuuluva Natus Vinceren Aleksandr “s1mple” Kostyliev kertoo Twitter-tilillään, että CIS-alueen RMR-turnauksen järjestänyt Epic League ei käytä otteluissaan huijauksenesto-ohjelmaa. Lisäksi turnausjärjestäjät eivät nauhoita TeamSpeakia (pelaajien käyttämä puhekanava otteluiden aikana) eivätkä tallenna otteluita myöhempää tarkastelua varten.

Twiitti on herättänyt keskustelua Redditissä. Erityisesti jättiyllätyksen tehnyt ukrainalaisjoukkue Akuma on jäänyt yhteisön suurennuslasin alle. Ilmiömäisesti sekä Natus Vinceren että Virtus.pron kaatanut joukkue on nyt usean huijausepäilyn kohteena.

Esimerkiksi Reddit-käyttäjä Arkani kirjoittaa Akuman AWP-pelaajasta (Dmitriy “SENSEi” Shvorak) skeptisesti.

“En aio syyttää ketään huijaamisesta, mutta yksi asia on varma Akuman ja Na’Vin ottelussa. Akuman AWP-pelaajalla oli todella paljon itseluottamusta, kun hän piikkasi “s1mplen” pitämiä kulmia juoksemalla täysin avoimeen kohtaan ilman minkäänlaista huolta.”

Lisäksi toinen Reddit-käyttäjä pohtii, joko Valve kieltäisi Epic Leagueta järjestämästä enää koskaan RMR-turnauksia.

“Riittävätköhän huijausesto-ohjelman puuttuminen, joukkuekommunikaatioiden nauhoitusten puuttuminen, aikaisemmin huijanneiden pelaajien osallistuminen turnaukseen, maailman surkein englanninkielinen selostus tai saman omistajan alaisuudessa toiminen, kuin yhden turnauksessa pelaavan joukkueenkin syyksi Valvelle tajuamaan, että Epic Leaguelle ei tulisi antaa enää koskaan RMR-turnausta?”

CIS-alueelle on marraskuun majoreilla 5 turnauspaikkaa.

Tällä hetkellä majoreille ovat menossa Team Spirit, Natus Vincere, Gambit Esports, Virtus.pro ja Entropiq.

Lähde: Natus Vincere, Reddit

Kuva: Natus Vincere

Tuoreimmat uutiset: