SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huijaava Valorant-pelaaja diskattiin – valehteli myös sukupuolestaan
  • Saara
    R

Huijaava Valorant-pelaaja diskattiin – valehteli myös sukupuolestaan

julkaistu: 17.10.2022 14:09

VCT Game Changers -turnauksen ympärillä on nähty jo jos jonkinmoista hämminkiä. Äskettäin Riot Games hylkäsi yhden joukkueen huijaamisen tähden, mutta tapaus osoittautuikin monimutkaisemmaksi.

Game Changers on viime vuonna lanseerattu Valorant-kilpailuohjelma, joka täydentää kisakautta tarjoten perinteisesti syrjään jääville sukupuolille mahdollisuuksia osallistua. Naispuolisia pelaajia onkin nähty hurjasti aiempaa enemmän. Valitettavasti myös kaikenlaiset vedättäjät ovat intoutuneet esittelemään neronleimauksiaan.

Avoimessa karsintaottelussa nähtiin EQ Cerisen ja CLG Redin välinen matsi, joka päättyi ensin mainitun voittoon. Riot pääsi kuitenkin selville käytetyistä vilunkivälineistä ja mitätöi kultasijan.

Ennen kuin huijauksen aiheuttama kohina ehti tasaantuakaan, paljastui toinenkin raskauttava seikka: hakkerointiin syypääksi epäilty dsylexic oli ollut epärehellinen myös sukupuolestaan. Tyyppi tunnusti valehdelleensa ei-binäärin identiteetin saadakseen kilpaluvan VCT Game Changersiin.

Kaiken lisäksi dsylexic kiistää huijaussyytteet. Osallistumiskelpoisuuden saadakseen hän kertoi saaneensa apua joukkuetoveriltaan Jenniltä, mutta kieltää toisten joukkuelaisten tienneen hänen sukupuolistatuksestaan. Aluksi koko juttu oli hänen mukaansa ollut vain läppä.

– Pyydän joukkuetovereiltani vilpittömästi anteeksi, että valehtelin, dsylexic lausui.

Alkujärkytyksessä EQ Cerisin pelinsisäinen johtaja ehti jo kieltää jyrkästi vilppiepäilyt ja vaatia Riotilta tuomion peruuttamista anteeksipyynnön kera. Koskapa Game Changers on tarkoitettu vain ei-miehille, dsylexicin toiminta tuo hänelle pelikiellon joka tapauksessa, oli huijaus totta tai ei. Mitä ilmeisimmin hakkerointisyytöksillä on kuitenkin vankat perusteensa.

Piakkoin dsylexicin tunnustuksen jälkeen hänen rikoskumppaninsa Jenni julkaisi oman lausuntonsa. Jenni eli nabiichuVAL myönsi toimineensa väärin ja katuvansa, joten hän päätti vetäytyä kilvasta kokonaan. Muusta kuin sukupuoli-identiteetin huijauksesta hän ei kuitenkaan ilmeisesti ollut tietoinen.

Ikävä juttu koko joukkueelle joka tapauksessa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Riot Games / dsylexic