SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Huhu: S1mple väitetysti pyysi Aleksib:tä kokeilemaan kapteenina – Natus Vinceren Counter-Strike-joukkue mullistumassa 
  • Toimitus

Huhu: S1mple väitetysti pyysi Aleksib:tä kokeilemaan kapteenina – Natus Vinceren Counter-Strike-joukkue mullistumassa 

julkaistu: 18.06.2023 21:25

Ukrainalainen esportsorganisaatio Natus Vincere, jossa pelaa muun muassa maailman paras pelaaja Aleksandr” S1mple” Kostyliev, aikoo penkittää 17-vuotiaan Andrii “npl” Kukharskyin vain puolen vuoden jälkeen ja harkitsee siirtymistä kansainväliseksi joukkueeksi, kertoo esimerkiksi HLTV ja Dexerto.

Akatemiasta nostettu npl ei ollu vastaavanlainen täyosuma kuin Valeriy “b1t” Vakhovksiy paria vuotta aiemmin, vaan tulokset jäivät pudotuspeleihin ja kultaan tottuneelle Naville heikoiksi.

Itä-Euroopan menestyneimpänä Counter-Strike-kokoonpanona tunnettu Navi tekisi kansainvälistymispäätöksen melkeinpä pakon edessä, jos menestykselle halutaan jatkoa. Siirtomarkkinoilla ukrainalainen organisaatio ei nimittäin halua tehdä sopimuksia venäläisten kanssa, ja se vähentää vaihtoehtoja ykköstason pelaajista, ellei joukkue vaihda englanninkieliseen ja kansainväliseen kokoonpanoon.

Navin toimitusjohtaja Yevhen Zolotarov puhui aiheesta jo helmikuussa. Organisaatio haluaa edelleen pitää tallissaan parhaimmat ukrainalaiset pelaajat, mutta ympärille voisi olla aika harkita kansainvälisiä pelaajia Itä-Euroopan ulkopuolelta. Joukkueen Valorant-joukkueessa pelaakin jo ruotsalainen ja turkkilainen pelaaja.

Tuoreiden lähteiden ja huhujen mukaan harkinta on edennyt nyt kesän pelaajatauolla, kun Counter-Strike 2 -peli on ovella ja Navilla on takanaan epäonnistunut kevätkausi. Npl ei välttämättä ole ainoa lähtijä.

Natus Vinceressä pelaa tällä hetkellä kaksi venäläispelaajaa, Ilya “Perfecto” Zalutskiy ja Denis “electroNic” Sharipov. Escorenews-sivuston mukaan he saattavat olla myös lähdössä joukkueesta, jos kansainvälistymispäätös tehdään. Lisää pontta huhuille tuo se, että fanit ovat jo nyt huomanneet, että electroNicin Steam-profiilista on kadonnut maininta siitä, että hän pelaa Navissa. Kaksikolle on ehditty jo povata esimerkiksi paikkaa Cloud9-joukkueessa, jonka kevät meni niin ikään myttyyn.

Escorenewsilla oli tarjota myös suomalaisittain jättipommi. Lähteensä John Knyazievin mukaan Navi kokeilee paraikaa suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaista kokoonpanossaan. Virolainen penkitettiin yllättäen viikko sitten Ninjas in Pyjamasista. Escorenewsin lähteen mukaan s1mple kontaktoi Virolaista henkilökohtaisesti.

“Kaikille, jotka subjektiivisesti ajattelevat, että Aleksib ei sovi NAVI:lle tyyliltään ja että s1mple syö hänet elävältä: Emme tiedä kuinka kaikki tulee menemään. Mutta Aleksib:hen otti S1mple yhteyttä kutsuakseen pelitesteihin”, lähde kertoo.

Mitään ei olla silti vieläkään lukittu ja huhut käyvät nyt kuumana pelaajien kesätauon vuoksi. Varmaa on kuitenkin se, että uusia kokoonpanoja tullaan näkemään heinäkuussa, kun Counter-Strike jatkuu ykköstasolla.

Navi on nyt:

  • Oleksandr “⁠s1mple⁠” Kostyliev
  • Denis “⁠electroNic⁠” Sharipov
  • Ilya “⁠Perfecto⁠” Zalutskiy
  • Valeriy “⁠b1t⁠” Vakhovskiy
  • Andrey “⁠B1ad3⁠” Gorodenskiy (valmentaja)
  • Andrii “⁠npl⁠” Kukharskyi (penkille)

Kuva: Pelaajatcom & NiP