SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huhu: Overwatch 2:n julkaisu viivästyy – Miten käy miljoonaluokan Overwatch Leaguen?
  • Niko
    Nikkilä

Huhu: Overwatch 2:n julkaisu viivästyy – Miten käy miljoonaluokan Overwatch Leaguen?

julkaistu: 20.01.2021 10:00

Huippusuositun Overwatch-räiskinnän jatko-osa Overwatch 2 paljastettiin alun perin vuoden 2019 BlizzCon-tapahtumassa. Paljastus sai huikean vastaanoton, mutta sen jälkeen pelistä on tarjoiltu tietoa varsin niukasti, eikä ole edes varmuutta, koska peli tullaan julkaisemaan.

Aiemmin onnistuneita Overwatch-ennustuksia tehneen striimaajan Metron mukaan pelin kehittämisprosessi onkin tällä hetkellä todella hidas ja sen julkaisemista on päätetty siirtää myöhemmäksi. On siis erittäin todennäköistä, ettei peliä tulla julkaisemaan tämän vuoden aikana. Aiemmin huhuttiin, että pelistä saataisiin uutta tietoa helmikuun 19.-20. päivä järjestettävässä BlizzCon-tapahtumassa ja että se julkaistaisiin kevään aikana.

Fanit ovat ilmaisseet turhautumisensa mahdollisen viivästymisen takia, jolla voisi olla merkittäviä seuraamuksia Overwatchin elinvoimaisuuden kannalta. Peliin on lisätty vuosi vuodelta vähemmän sisältöä, ja uusien hahmojen sekä kenttien hidas julkaisutahti on yksi sen suurimmista kritiikeistä. Verkkaisuuden oletettiin johtuvan siitä, että kehittäjät keskittyvät Overwatch 2:n kehittämiseen, mutta jos sitäkään ei julkaista lähiaikoina, voi jatkuva niukkuus tehdä hallaa pelaajamäärille.

Overatchin kehittäjätiimin tiedetään olevan verrattain pieni, ja sitä jouduttiinkin kasvattamaan merkittävästi jatko-osan myötä, mikä takuulla hidasti kehitysprosessia. Osa faneista onkin spekuloinut, että Overwatch 2:n tuli alun perin olla pelkkä lisäosa, ennen kuin se päätettiin laajentaa kokonaan omaksi pelikseen.

Kymmenien miljoonien dollareiden liigapaikkoja myynyt Overwatch League aloittaa neljännen kautensa huhtikuussa, ja jatko-osa olisi sillekin toivottu piristysruiske, jota nyt joudutaan odottamaan entistä kauemmin. Liigaa on jo rampauttanut maailmanlaajuinen koronaviruspandemia, joka teki mahdottomaksi sen selkärangaksi suunnitellut LAN-tapahtumat.

Lähteet: Metro, Ginx Kuvalähde: Blizzard