SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huhu: Apex Legends uudistaa hahmoluokkansa – Käykö tämä paremmin järkeen?
  • Niko
    Nikkilä

Huhu: Apex Legends uudistaa hahmoluokkansa – Käykö tämä paremmin järkeen?

julkaistu: 24.12.2022 12:08

Moni räiskintäpeli hakee nykyään lisäsärmää erilaisilla erikoiskyvyillä varustetuista hahmoista. Genren tunnetuimpiin edustajiin kuuluvat esimerkiksi Overwatch, Valorant ja Apex Legends. Samalla luokkajako aiheuttaa kuitenkin uusia ongelmia, mitä tulee hahmojen tasapainottamiseen ja rooleihin.

Tällä viikolla internettiin vuotaneiden huhujen mukaan Apex Legendsin kehittäjä Respawn Entertainment olisi uudelleenharkitsemassa pelinsä luokkajakoa. Aiempi Offensive/Defensive/Support/Recon -jako muuttuu niin, että Offensive-luokka muutetaan Skirmisher-luokaksi ja Defensive-luokka Control-luokaksi.

Skirmisherit painottavat liikenopeutta ja kykyä haastaa vastustajia yksin, kun taas Control-luokka painottaa alueiden hallintaa ja kykyä “kaivaa kantapäät maahan”. Myös aiemmin joukkuetovereiden parantamiseen ja lootiin keskittyvä Support-luokka muuttuu niin, että se painottaakin joukkuetovereiden hengissä pitämistä ja palauttamista takaisin taistoon.

Olemassaolevista hahmoista Pathfinderia ja mahdollisesti Miragea joudutaan uudistamaan, jotta ne sopisivat uuteen luokkajakoon. Muut hahmot tullaan siirtämään näille sopivaan luokkaan, kuten esimerkiksi Gibraltal ja Newcastle, jotka sijoitetaan Support-luokkaan.

Kattavat tiedot potentiaalisista muutoksista ovat luettavissa täältä.

Lähde: GG Thordan Smash (Twitter) Kuvalähde: Electronic Arts