SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Huhhuh! Näin isolla rahalla CS:GO-laatikoita avattiin viime kuussa – Pelinkehittäjä Valvelle jättivoitot
  • Toimitus

Huhhuh! Näin isolla rahalla CS:GO-laatikoita avattiin viime kuussa – Pelinkehittäjä Valvelle jättivoitot

julkaistu: 03.04.2023 14:40

Counter-Strike-pelisarja on saanut paljon nostetta viime viikkoina. CS:GO rikkoi kaikkien aikojen pelaajaennätyksensä useamman kerran, ja Source 2 -pelimoottorilla pyörivä Counter-Strike 2 julkistettiin. Peli tulee ulos kesällä, mutta avoin beta on jo käynnissä.

Isoja lukuja ja menestystä Counter-Strike on ansainnut myös toisella saralla. Csgocasetracker-sivuston mukaan CS:GO-pelaajat avasivat 39.5 miljoonaa aselaatikkoa maaliskuun aikana. Kun laskee suhteellisen hinnan, jonka jokaisen casen avaaminen maksaa, niin pelaajat käyttivät noin 100 miljoonaa dollaria pelinsisäiseen kosmetiikkaan vain yhden kuukauden aikana.

Uutissivusto Dexerton mukaan avattujen laatikoiden määrä on ennätys. Edellinen oli sivuston mukaan helmikuulta, jolloin aselaatikoita avattiin 27.7 miljoonaa kappaletta.

Tiedot pitänevät paikkansa, sillä aselaatikoiden avaamisen määrä noudattaa lukemaan, jonka suosittu CS:GO-sisällöntuottaja Anomaly arvioi Valven tienaavan keskimäärin kuukaudessa pelkästää keisseillä, se on peräti 54 miljoonaa dollaria.

Syitä laatikoiden avaamisen suureen määrään juuri nyt on monia. Ainahan pelaajat ovat halunneet löytää harvinaisen aseen, puukon tai hanskat laatikoiden sisältä, jolloin avaamiseen tarvittava, pari euroa maksava avain moninkertaistaa arvonsa. Nyt lisäsyynä suosioon on Counter-Strike 2 -julkaisun yhteydessä julkaistu tieto siitä, ettå skinit siirtyvät uuteen peliin. Ehkä monet pelaajat uskovat CS:GO-skinien arvon nousevan uuden pelin myötä.

Kuva: Valve