SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Huddersfield – West Ham: Ottaako kotijoukkue toisen voittonsa

julkaistu: 10.11.2018 12:20

Tänään päivän ehkä yksi parhaista vetokohteista löytyy Valioliigasta, kun Kirklees Stadiumilla vastakkain asettuvat Huddersfield ja West Ham. Molemmilla joukkueilla on alkukausi ollut kokolailla odotetunlainen ja edellisestä ottelusta kummallakin joukkueella on allaan voitto, joten otteluun lähdetään täysin normaaleista asetelmista.

Huddersfieldin alkukauden ohjelma oli erittäin haastava ja joukkue ottikin kauden ensimmäisen voittonsa vasta yhdennestätoista ottelusta, kun viime viikolla kaatui tämän kauden suurin kriisijoukkue Fulham, eli suurin apina on pudonnut pois Terrierssejen olkapäiltä. Totuus on kuitenkin edelleenkin karu, eli joukkuella on käytössä yksi sarjan heikoimmista pelaajamateriaaleista, eikä se ole myöskään pystynyt saavuttamaan minkäänlaista taktista etulyöntiasemaa muihin seuroihin verrattuna. Joka tapauksessa näyttäisi kuitenkin siltä, että David Wagnerin luotsaama joukkue pystyy napsimaan aina jonkun pisteen sieltä täältä ja taistelee ehkä yllätävänkin hyvin tällä kaudella putoamista vastaan. Varsinkin kun joukkue pystyy pelaamaan täysin terveenä, niin kuin tänäänkin. Kotijoukkueen miehistöstä ei nimittäin puutu yhtäkään avauksen pelaajaa. Ainoa poissaolija on Daniel Williams, joka viime kaudella esiintyi kentällä 20 kertaa ja tällä kaudella on istunut kahdessa pelissä vaihtopenkillä koko ottelun ajan.

Vierailija West Ham olisi tämän päivän selkeä ennakkosuosikki ilman oikeastaan koko kauden jatkuneita suuria loukkaantumishuolija. Tänään näitä huolia lisää vielä kapteeni Mark Noblen pelikielto mikä aiheuttaa lisää päänvaivaa Manuel Pellegriinin johtamalle valmennustiimille joukkueen keskikentän kasaamisessa. Hyökkäyksestä puuttuu pitkäaikaispoissaolijoiden lisäksi myös Yarmolenko, jonka tämän kauden otteista Hammers ei ole kyllä muutenkaan paljoa iloa saanut irti revittyä. Onkin siis hyvin oletettavaa, että hyökkäyspäähän Arnautovic saa tänään kaverikseen Chichariton ja tämän kaksikon taso riittää kyllä enemmän kuin hyvin tähän otteluun.

West Hamin voiton ennustamiselle ei oikeastaan löydy tänään mitään yhtä tai kahta selkeää pelillistä syytä. Totuus vaan on, että joukkue on reilusti laadukkaampi ja sen peli on taktisesti riittävän hyvissä uomissa. Mikäli West Ham meinaa tällä kaudella löytyy itsensä sarjan puolivälin paremmalta puolelta, on heidän vain voitettava tälläiset ottelut. Toisaalta on myös erittäin vaikea löytää jotain syytä, miksi joukkue ei voittaisi tämän päivän otteluaan, joten me lyömme paperille vieras joukkueen voiton.