SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Huddersfield – Newcastle: Kotijoukkue ongelmissa

julkaistu: 15.12.2018 11:12

Tänään Valioliigavihjeemme päänäyttämönä toimii Kirklees Stadium Huddersfieldissä, jossa kotijoukkue saa vastaansa peliään kaiken aikaa parantaneen Newcastlen. Pelipaikka on varsin normaali, eli kentän koko on se kaikista yleisin 105×69 ja pinnoitteena on altalämmitettävä luonnonnurmi.

Oman haasteensa otteluun saattaa tuoda sääolot, nimittäin Huddersfieldiin on luvattu koko iltapäiväksi ihan runsastakin lumisadetta, joka muuttuu rännäksi pelin alkamishetkillä. Lämpömittarin tököttäessä -1 asteen kohdalla kentän lämmitys pitää huolen kuitenkin siitä, että käytännössä edessä on siis vain märällä nurmella pelattava ottelu.

Kotijoukkue lähtee otteluun erittäin haasteellisesta tilanteesta. Oikeastaan joukkueen sielu ja ruumiillistuma kymppipaikalla pelaava Aaron Mooy loukkaantui viie ottelun jälkeen ja paluu kentille nähdään aikaisintaan helmikuussa. Hänen lisäkseen hyökkääjä Steve Mounie kärsii edelleen pelikieltoa.

Näiden lisäksi Terriersseillä loukkaantumisosastoa koristavat välillä kentällä piipahtavat Tom Smith, Danny Williams ja Abdelhamid Sabiri. Harjoituksista kantautuvien teitojen mukaan manageri Wagnerin onneksi Jonathan Hogg ja Terence Kongolo olisivat melkein 100% pelikunnossa. Kotijoukkueen miehistö on kuitenkin erittäin kapea ja nämä loukkaantumiset tuovat suurta tuskaa joukkueelle.

Vierasjoukkue Newcastlen poissaolohuolet aiheutuvatkin tänään puolustuspäähän, kun puolustajista Florian Lejeunen poissaolon ja DeAndre Yedlinin pelikiellon lisäksi Frederico Fernandezin loukkaantuminen on sitä luokkaa, että miehen paluuta kentille taitaa olla syytä odotella vasta 22 joulukuuta käytävään otteluun. Onneksi Isaac Hayden näyttäisi olevan jo pelikuntoinen.

Näiden pelaajien lisäksi sivussa on kolmosmaalivahti Darlow ja harvakseltaan minuutteja saava keskikenttäpelaaja Shelvey. Vierasjoukkueen materiaali näyttää kuitenkin äkkiä katsottuna siltä, että se juuri ja juuri kestää nämä poissaolot. Tätä helpottaa tietysti vielä oleellisesti se, että Huddersfieldin joukkueen hyökkäämisestä puuttuu tänään todella suuri pala Mooyn ja Mounien myötä.

Newcastlen vire on ollut hyvä. Joukkue on edellisestä seitsemästä ottelustaan saalistanut 11 joukkueen koko kauden 13 pisteestä. Vieraat ovat siis seitsemässä edellisessä ottelussaan saalistaneet pisteen enemmän, kuin kotijoukkue koko kauden 16 koitoksessaan.

Kotijoukkueen loukkaantumiset ovat todella merkittäviä joukkueen pallollisen taitavuuden kannalta ja vieraat tulevatkin varmaan saamaan keskikentän hallintaansa. Ottelu on uskoakseni muuttumassa kotijoukkueen puolustustaisteluksi ja vastahyökkäys pelaamiseksi. Tässä pelitavassa vain taitaa tulla Mooya ja Mounieta ikävä.

Vierasjoukkue on tarpeeksi kyvykäs maalien tekoon. Se on huonon alkukauden jälkeen tehnyt kuuteen otteluun seitsemän maalia ja uskon myös tänään näkeväni kotijoukkueen maalin pullistuvan. Huddersfield on sarjan huonoin kotijoukkue viidellä pisteellään ja tänään tuskin lisää nähdään. Kuitenkin kun kyse on vierasottelusta niin otetaan huomioon vetovalinnassa tasapelin riski.