SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
HPK – Kärpät: Kakkosilla mennään b2b-pelissä!
  • Toimitus

HPK – Kärpät: Kakkosilla mennään b2b-pelissä!

julkaistu: 07.12.2018 13:44

Rinkelinmäellä kohtaavat liiganelonen HPK ja liigaa johtava Kärpät. Molemmille ottelu on b2b-peleistä ensimmäinen. Kerho kohtaa huomenna Sportin vieraissa, Kärpät isännöi puolestaan HIFK:ta Raksilassa lauantaina.

Kerholle illan ottelu on toinen peli kolmessa päivässä. Se otti Pussileuoilta keskiviikkona Lahdessa kuonoonsa 5-2. Kerhon maalit tulivat päätöserässä Otto Paajasen ja Jere Innalan toimesta. Jälkimmäiselle osuma oli neljäs kuudessa viime pelissä.

Leijoniin, joka pelaa ensi viikonvaihteessa Channel Cupia Tampereella ja Moskovassa, valitut Niklas Friman ja Teemu Turunen eivät vakuuttaneet Pelicansia vastaan. Toiseksi eniten kerholaisista jääaikaa kellottanut (19:20) Friman keräsi yhden miinuksen, Turunen (15:27) vaelteli pakkasen puolella puolestaan kolmen miinuksen verran.

Neljä kuudesta viime pelistään kolmella nollapelillä voittanut Kerho on kuitenkin kärsinyt kaksi tappiota kolmessa tuoreimmassa ottelussaan.

Kärpille tämäniltainen ottelu on viikon toinen peli ja viikon toinen vieraspeli tiistain Salzburgin reissu mukaanlukien. Illan ottelu on oululaisille myös viides peräkkäinen reissupeli CHL-matsi mukaanlukien. Matkakilometrejä on tullut siis kerättyä pohkeisiin voittojen ohella. Noista reissupeleistä ainoa tappio tuli vasta Salzburgissa ja sielläkin ihan kalkkiviivoilla.

Jos Kerhosta valittiin kaksi peluria Leijoniin ensi viikon peleihin, oli jellonapiiskuri Jukka Jalonen armeliaampi Kärppien suhteen, sillä ainoastaan Jani Hakanpää lähtee antamaan lisää kansainvälisiä näyttöjä.

Kärppien kakkospakkiparissa Teemu Kivihalmeen rinnalla luutiva Hakanpää rohmusi edellisessä liigapelissä Pelicansin vieraana yhden syöttöpisteen ja kellotti minuutteja kaikista eniten mestareista eli 24:05 jääden keräten silti yhden miinuksen Kärppien 3-2 voitosta huolimatta.

Kärpät on voittanut kauden molemmat kohtaamiset (4-0, 4-1) tällä kaudella.

Antti Karjalainen torjuu tänään Kerhon maalilla. Jussi Rynnäs seisoo puolestaan vieraiden maalinsuulla ja Salzburgissa torjunut Veini Vehviläinen saa lepovuoron huomista peliä silmälläpitäen.

Molempien peluuttaessa kakkoskassareita maalimäärät nousevat, mikä sataa vieraiden laariin. Kerho voi viedä maksimissaan pelin jatkoille, mutta Kärpät on vielä noilla kertoimilla pelattavissa varsinaisellakin peliajalla.