SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HooXi arvostelee turnausjärjestäjien periaatteita
  • Juuso
    Syngelmä

HooXi arvostelee turnausjärjestäjien periaatteita

julkaistu: 22.03.2023 16:04

 

G2 Esportsin kapteeni, Rasmus “HooXi” Nielsen, kritisoi Pleyn haastattelussa CS:GO-turnausjärjestäjien periaatteita. Monet joukkueet saavat paikkansa ESL- ja BLAST-huipputurnauksiin kumppanuussopimusten kautta. Tämä on HooXin mielestä omituista ja epäreilua.

HooXin mukaan voit hävitä jatkuvasti otteluita ja saada silti kutsun seuraavaan turnaukseen. Hyvä esimerkki tästä on hänen mukaansa BLAST, jossa lohkoturnauksessa epäonnistuneet joukkueet kohtaavat vielä kerran BLAST Showdown -turnauksessa yhdessä karsintaturnauksien kautta Showdowniin edenneiden joukkueiden kanssa.

– Sijoitut viimeiseksi lohkossasi ja saat silti vielä yhden tilaisuuden. Hukkaat tuon tilaisuuden ja saat vieläkin yhden tilaisuuden. Ihan oikeasti, me olemme ammattilaisia. Jos suoriudut huonosti, menetät mahdollisuutesi. Niin se vain menee, HooXi sanoo.

ESL Proliigan 17. kaudella nähtiin myös varsin anteeksiantava lohkovaihe, kun ensin tappion kokenut joukkue putosi alempaan kaavioon. Tämä ei ollut kuitenkaan se alhaisin kaavio. Alemman kaavion ottelun hävinnyt joukkue tippui nimittäin vielä “viimeisen tilaisuuden” kaavioon, josta paras selviytyi jokaisesta lohkosta pudotuspeleihin.

HooXin mukaan huippujoukkueiden ulkopuolisilla, nousevilla joukkueilla on hyvin vaikea työ päästä mukaan ESL:n ja BLAST:in kaltaisiin huipputurnauksiin, koska niin suuri osa turnauspaikoista menee kumppanijoukkueille.

Lähde: Pley | Kuva: ESL