SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HLTV esitteli valmentajaprofiilit – millaiset tilastot suomalaisilla on?
  • Juuso
    Syngelmä

HLTV esitteli valmentajaprofiilit – millaiset tilastot suomalaisilla on?

julkaistu: 21.02.2023 23:40

CS:GO:n uutis- ja tulosjättiläinen HLTV on päivittänyt tilastosivujaan. Nykyään jokaisen valmentajan kohdalta löytää tämän suurimmat saavutukset valmentajana, parhaan ja huonoimman kartan, voittoprosentin kartan tarkkuudella sekä CT- ja terroristipuoliskon voittoprosentin.

Esimerkiksi JANO:n päävalmentaja Slaava “Twista” Räsäsen voittoprosentti edellisen kolmen kuukauden ajalta on 43 %. CT-puolella Twistan joukkue on voittanut 48 % pelatuista kierroksista ja terroristipuolella 47% pelatuista kierroksista.

Lähde: HLTV

Paras Twistan kartta valmentajana on Mirage, jossa hänellä on edellisen 17:n kartan ajalta 76%:n voittoprosentti. Huonoin kartta on Dust2, jossa voittoprosentti on pyöreä nolla. Toisaalta tilasto on varsin hämäävä, sillä huonoimman kartan tilasto perustuu Twistan tapauksessa vain yhteen pelattuun karttaan.

Entinen ENCE:n valmentaja ja sittemmin valmentajabanneista vapautunut Twista ei ole saanut major-turnauksistaan – joista tärkeimpänä major-hopea ENCE:n kanssa Katowicessa keväällä 2019 – tunnustusta HLTV:ltä. Voi hyvin olla, että aikaisemmin kärsitty valmentajakielto vaikuttaa tilastointiin.

Twista oli yksi useasta valmentajasta, jotka käyttivät taannoin avukseen CS:GO:n kamerabugia otteluiden aikana. Siinä valmentaja spawnasi satunnaiseen kohtaan kartasta eikä peli suostunut enää liikuttamaan häntä. Tällainen kriittinen kohta oli esimerkiksi Infernon A-pommipaikalle johtava talo.

ENCE:n nykyisen päävalmentajan, Eetu “sAw” Sahan, edellisen kolmen kuukauden tilastot näyttävät hieman paremmilta kuin Twistalla. Voittoprosentti on 55 %, CT-puolella on voitettu 48 % kierrosta ja terroristipuolella hieman yli puolet kierroksista, 53 %. Paras kartta on Ancient, joka perustuu neljään karttaan. Näissä voittoprosentti on täydet 100%. Huonoin kartta on puolestaan karttavalikoiman uusin tuttavuus, Anubis, jossa sAw on valmentanut ENCE:ä viiden ottelun ajan. Toistaiseksi avausvoittoa uudessa kartassa joukkueelle ei ole siunaantunut.

Lähde: HLTV

Toisin kuin Twistalla, sAwin valmentajasivulta löytyvät myös hänen major- ja LAN-saavutukset. Tärkeimpinä mainittakoon PGL Antwerpenin välieräpaikka keväällä 2022 sekä hopeat IEM Dallas 2022- ja ESL Proliigan 15. kauden turnauksista.

Lähde: HLTV
Lähde: HLTV

Lähde ja kuvat: HLTV | Kansikuva: ENCE