SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Historian viimeisessä CS:GO-turnauksessa jättiyllätys – Tänään ratkaistaan ensimmäiset putoajat ja pudotuspelipaikat
  • Toimitus

Historian viimeisessä CS:GO-turnauksessa jättiyllätys – Tänään ratkaistaan ensimmäiset putoajat ja pudotuspelipaikat

julkaistu: 08.06.2023 14:44

CS:GO:n näillä näkymin viimeinen ykköstason turnaus BLAST Premier Spring Finals jatkuu tänään Pelaajatcomin Twitch-kanavalla. Yhdysvaltojen pääkaupungissa pelattavassa turnauksessa BLAST:n kevätkarsintojen kahdeksan parasta joukkuetta kamppailevat 425 000 dollarin palkintopotista sekä paikasta BLAST Premier World Final 2023 -tapahtumaan.

Eilen ensimmäisenä ottelupäivänä nähtiin muuten odotuksienmukaiset tulokset, mutta jättiyllätys kehkeytyi brasilialaisen Imperialin ja tuoreen major-voittajan Vitalityn välillä.

Gabriel “FalleN” Toledon johtama Imperial kaatoi pari viikkoa sitten kruunatun major-voittajan suoraan 2–0, ensimmäinen kartta Overpass päättyi peräti 16–3 tulokseen. Joukkuedein ero rankingissa on hurja, Vitality on numero yksi, Imperial löytyy sijalta 33.

Brasilian suosituimpiin striimaajiin kuuluva Gaules oli tuloksesta innoissan.

“Imperial on katkaissut Vitalityn 14 Lan-voiton putken!!” Hän kirjoittaa. Twiitistä on tykännyt tähän mennessä 15 tuhatta käyttäjää.

Eilisen tulokset kokonaisuudessaan.

  • FaZe vs. Astralis 2-0
  • Heroic vs. Complexity 2-0
  • G2 vs. Cloud9 2-0.
  • Imperial vs. Vitality 2-0

Tänään on jännittävä pelipäivä, sillä Washingtonissa ratkaistaan ensimmäiset putoajat sekä pudotuspelipaikat. Kaikki ottelut pelataan “paras kolmesta” -tyylillä.

Heti ensimmäisessä ottelussa 17:00 kotiin lähtee joko Vitality tai Cloud9.

Cloud9:n pelaajat supertähti Dmitry “sh1ro” Sokolovia myöten ovat olleet hämmentyneitä tulosten surkeudesta pitkin kevätkautta. Periaatteessa tiimi on tehnyt tasaista jälkeä, on voittanutkin pari online-tapahtumaa ja tullut toiseksi ESL Pro Leaguessa, mutta pari viimeistä vaihdetta serveriltä vielä puuttuu.

Kevään shokeeraavin hetki oli se, kun tiimi jäi viimeisessä mahdollisessa vaiheessa kokonaan ulos Pariisissa pelatuilta, viimeisiltä CS:GO-majoreilta. Cloud9:llä olisi Washingtonissa, organisaation kotimaan pääkaupungissa, paljonkin näytettävää, mutta eilinen ottelu G2:sta vastaan ei lupaa hyvää.

Vitality lähtee matsiin ennakkosuosikkina, jos eilinen ohipeli Imperialia vastaan pysyy ohipelinä. Tiimi on varmastikin väsynyt kotimajoreiden ja sitä edeltävän IEM Rion voittamisen jälkeen. Tuudittautumista menestykseen voi myös olla ilmassa ottaen huomioon, että ennen Imperial-ottelua Vitality oli hurjassa 12 ottelusarjan voittoputkessa. Nyt fokus on mitä todennäköisimmin palannut peliin Cloud9:ää vastaan, sillä häviäjä läksii kotiin.

Imperial kohtaa toisessa ottelussa kello 20:00 G2:n, joka näytti eilisessä ottelussaan Cloud9:ää vastaan paljon energisemmältä kuin viikko sitten päättyneessä IEM Dallasissa.

Tiimin kapteeni Rasmus “HooXi” Nielsen kommentoikin ottelun jälkeen, että vaivaantunut kehonkieli ja heikko pelaaminen aiemmin johtui siitä, että tankissa ei yksinkertaisesti ollut enää energiaa. Washingtonissa tilanne on hänen mukaansa toinen, ja se näkyi jo ensimmäisessä ottelussa. G2 on parhaimmillaan edelleen jopa maailman ykkösjoukkue.

FalleNin joukot ovat tehneet jo jättiyllätyksen kaatamalla tämän hetken parhaan joukkueen Vitalityn. Periaatteessa jättipaukku on mahdollista tehdä uudelleenkin, jos koko tiimi pelaa yhtä hyvin kuin eilen ja ykkösnyrkki Marcelo “chelo” Cespedes on vastaavassa 1.55 ratingin tikissä. Ottelussa panoksena on paikka välieriin, häviäjä jatkaa puolivälieriin.

Kello 23:00 Complexity ja Astralis pelaavat kuolemanottelussa, häviäjä lähtee kotiin ja voittaja pudotuspeleihin.

Complexityn on ehkä kotietu, mutta muuten näyttää vaikealta. Joukkue pelaa turnauksen paikkaaja Aran “Sonic” Groesbeekin kanssa, joka on pelannut yllättävänkin hyvin eläkkeeltä serverille kutsuminen huomioonottaen. Eilinen rökäletappio Heroicia vastaan kertoo kuitenkin siitä, että Astralista vastaan tulee olemaan vaikeaa.

Astralis puolestaan on näyttänyt paremmalta kuin aikoihin, kiitos Nicolai “device” Reedtzin hirmupelailun. Lisäksi Alexander “Altekz” Givskov tiimin uutena jäsenenä on selvästi luonut uutta energiaa kokoonpanoon. IEM Dallasissa tiimi eteni puolivälieriin asti vakuuttavin ottein, joten eilinen nopea tappio Fazelle oli hienoinen yllätys. Tänään Astraliksella on serverillä vain yksi tavoite, ja se on kaataa Complexity ja päästä pudotuspeleihin. Siihen tanskalaisilla on hyvät mahdollisuudet.

Aamuvirkkujen unelma-aikaan eli kello 02:00 alkaa viimeinen ottelu. Turnauksesta toiseen ties kuinka pitkään vahvaa jälkeä tehnyt Heroic kohtaa eurooppalaisjoukkue Fazen.

Heroic voitti ensimmäisen LAN-turnauksensa viime syksynä BLAST Premier Fall Finals -turnauksessa, temppu halutaan varmasti toistaa tälläkin kertaa. Kuten syksyllä, on Heroicilla jälleen tukku kakkos- ja kolmossijoja takana, pokaalin vuoro olisi nyt. Heroic on tasaisuudessaan ylivoimainen, joten millä joukkueella tahansa tulee olemaan heitä vastaan vaikeaa.

Silti, FaZe ei tiimiä tule varmasti helpolla päästämään. Vaikka Intel Grand Slamin voittamisen jälkeen FaZe on vaikuttanutkin monien mielestä nälättömältä viime kuukausina, on tiimi edelleen erittäin vahva henkisesti ja osumatarkkuudeltaan. Kaiken kukkuraksi Russel “Twistzz” Van Dulken vahvisti turnauksen alla, ettei kesätauolla tehdä muutoksia kokoonpanoon. Uutinen osaltaan kertoo siitä, että joukkueella on tämänhetkiseen tekemiseensä luottoa.

Heroicin ja Fazen, maailman rankingin kakkosen ja kolmosen, ottelusta tulee mitä todennäköisimmin kierroksen viihdyttävin.

Katso kaikki ottelut Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.