SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Historialliset kaupat – Saudi-Arabiaan linkittyvä yritys ostaa ESL:n ja FACEITin
  • Onni
    Koponen

Historialliset kaupat – Saudi-Arabiaan linkittyvä yritys ostaa ESL:n ja FACEITin

julkaistu: 25.01.2022 15:24

Saudi-Arabian valtion omistama Savvy Gaming Group on ostanut kaksi CS:GOn suurimmista turnausjärjestäjistä, ESL:n ja FACEITin. ESL:n mukana SGG:lle siirtyvät myös DreamHack ja IEM -nimellä kulkevat turnaussarjat. Sports Business Journalin tietojen mukaan kauppahinnaksi tuli yhteensä noin 1.5 miljardia dollaria, ja kaupat tulevat valmistumaan aikaisintaan reilun kahden kuukauden päästä.

Yhtiöt yhdistyvät ESL FACEIT Groupiksi, mutta johtoporras tulee pysymään suunnilleen samana. Yhtiön johtajina tulee toimimaan ESL:n toimitusjohtaja Craig Levine yhdessä FACEITin toimitusjohtaja Niccolo Maiston kanssa.

Yhtiön nettisivuilla eslfaceit.comissa listataan viisi kohtaa, joihin yhtiö aikoo keskittyä. Niistä erityisesti kolme ovat kiinnostavia:

  • FACEIT ja ESEA liittoutuvat taistellakseen huijareita vastaan tehokkaammin jakamalla tekniikkaa, infrastruktuuria ja tietokapasiteettia, ja tarjotakseen parempia vaihtoehtoja muille turnausjärjestäjille.
  • Edistää pohjoisamerikkalaista Counter-Strikeä paremmilla ja runsaammilla aikatauluilla, sekä luomalla joukkueille kannustimia.
  • Palkita faneja CS:GO -sisällön katsomisesta jakamalla FACEIT -pisteitä Twitch -“droppeina.”

CS:GO-yhteisö ei kuitenkaan pitänyt muutoksesta, ja soraäänet valtasivat ainakin Twitterin. Lähinnä DreamHack ja IEM -turnauksia selostanut Vince Hill ilmoitti lopettavansa työt ESL:n kanssa saman tien, joka voi tarkoittaa jopa hänen selostajauransa loppua. Myös kommentaattori Duncan “Thorin” Shields, ex MOUZ -pelaaja Chris “chrisJ” de Jong sekä Youtubettaja HOUNGOUNGAGNE kritisoivat uutta omistajaa, sillä Saudi-Arabia on tunnettu ihmisoikeusrikkomuksistaan.

Kohu ei ole ensimmäinen laatuaan. Puolitoistavuotta sitten BLAST ja saudi-arabialainen NEOM solmivat yhteistyösopimuksen, jonka BLAST lopetti vain kaksi viikkoa julkistamisen jälkeen. Syynä oli CS:GO-yhteisön suuri vastustus sekä selostajien ja muiden ammattilaisten kriittisyys yhteistyötä kohtaan.

Lähde: HLTV, FACEIT, ESL, Vince

Tuoreimmat uutiset: