SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
HIFK – Sport: Kotijoukkue on ansaittu suosikki
  • Toimitus

HIFK – Sport: Kotijoukkue on ansaittu suosikki

julkaistu: 07.12.2018 15:32

Tänään Helsingin jäähalliin Nordenskiöldinkadulle kokoontuvat toisistaan mittaa ottamaa Helsingin IFK ja Vaasan Sport. Tällä kaudella ainoa kohtaaminen joukkueiden kesken oli syyskuun puolivälissä Vaasassa, jolloin HIFK haki jatkoaikavoiton Joonas Raskin maalilla numeroin 3-4.

Tänään kotijoukkueen miehistöstä puuttuvat kolmikko Keränen, Tallberg ja Åsten. Kotijoukkueen maalia vartioi tänään Atte Engren, joka on paluunsa jälkeen antanut jokaisessa ottelussa helsinkiläisille mahdollisuuden ottelun voittamiseen. Engrenin ollessa maalinsuulla kolmessa ottelussa paluunsa jälkeen on HIFK:n saldo ollutkin erittäin hyvä. Joukkue on nimittäin voittanut näissä otteluissa JYP:n ja Kärpät. Ainoa tappio tuli Tampereella Tapparalle. HIFK:n matka kotihallissaan ei ole ollut mitään yhtä juhlaa, mutta edellinen 2-0 voitto karistanee taas suurimpia apinoita pois selästä.

Vaasalaiset ovat pelannet tällä kaudella kokolailla odotusten mukaista jääkiekkoa. Joukkue on taisteleva nippu, joka on valmiina jokaisessa ottelussa kaivamaan taskuunsa kaikki mahdolliset pisteet. Varsinkin kotihallista 14 ottelussa napatut 24 pistettä ovat varmistaneet vaasalaisten taistelun tosissaan play off-paikasta. Vieraiden maalia vartioi tänään yleisesti hyvin pelannut Mika Järvinen, joka on kuitenkin lokakuun jälkeen pystynyt torjumaan joukkueelleen ainoastaan kaksi voittoa.

Kotijoukkue on nopeampi ja taitavampi, joten kapeahkossa Helsingin Jäähallin kaukalossa joukkue ansaitsee ennakkosuosikin paikkansa. Myöskin Engrenin paluu on selkeästi tuonut uutta uskoa kotijoukkueen tekemiseen ja joukkueen karvauspelikin on ollut hivenen rohkeampaa ja tuottoisampaa. Kun päivän aikana kertoimet ovat nousseet pelattaviksi, niin nyt napataan rahat pois pöydältä pyörimästä.