SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
HIFK – KPV: Varmistaako Vihreä nousun liigaan jo tänään?
  • Toimitus

HIFK – KPV: Varmistaako Vihreä nousun liigaan jo tänään?

julkaistu: 20.10.2018 04:29

Ykkösen kauden kliimaksina kohtaavat sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella yhden pisteen sisällä olevat kärkiseurat HIFK ja KPV, jotka ovat molemmat jo varmistaneet vähintään paikan liigakarsinnoissa.

Enää on kysymys siitä, kumpi nousee suoraan. Ja tuo pallo on vierailla, jotka tänään voittaessaan varmistavat nousunsa jo ennen päätöskierrosta.

Töölöön on tungeksimassa bussilastillisia Vihreiden kannattajia, puhumattakaan lähialueelta tulevista etäkannattajista. Kun Rödan fanitkaan eivät ole aivan siitä hiljaisemmasta päästä, saavat molemmat joukkueet esittää taatusti parastaan ikimuistoisessa pelissä.

Viime kaudella Veikkausliigasta karsintojen kautta FC Hongan tiputtamana Ykkösestä vauhtia hakemaan lähtenyt HIFK on voittanut neljässä viimeisessä ottelussaan Klubi 04:n (3-0), EIFin (3-0), JJK:n (2-0) ja KTP:n (1-0) yhteismaalein 9-0.

Mitään noista joukkueista ei voi pitää järin suurena mittarina nykykunnossaan, mutta yhtäkaikki Röda on osoittanut sen osaavan ottaa tärkeitä voittoja tiukassa paikassa silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

KPV on puolestaan kivunnut itseoikeutetusti sarjakärkeen noustuaan Ykkösen kuumimmaksi joukkueeksi voitettuaan viidestä edellisestä pelistään jokaisen ottelun yhteismaalein 16-3. Ennen maaottelutaukoa se pieksi jumbo Klubi 04:n kotonaan peräti 6-0.

HIFK ja KPV olivat ennen kauden alkua arvioiduissa rankingeissa selvästi se kaksikko, jonka pitikin taistella vakavimmin nousupaikoista eli siltä osin molemmat ovat vastanneet tuohon huutoon mainiosti.

Joukkueista, ja eritoten KPV:stä on tippunut syksyn edetessä useita ratkaisupelaajia pois loukkaantumisten takia loppukaudeksi, mutta niin vain Vihreästä on löytynyt uusia ratkaisijoita ja kaivattua leveyttä iskemään ratkaisevat osumat.

KPV nousi kolmannelta sijalta EIFin ja HIFK:n ohi vahvoilla voitoillaan vieraspeleissä, missä kaatuivat vuorollaan niin Haka kuin AC Oulukin ja siinä välissä EIF vielä kotona. Kaikki Ykkösen top-5 jengejä.

Skeptisimmät voisivat spekuloida, ettei mikään noista joukkueista saanut parhaita pelaajiaan kehiin, mikä helpotti KPV:n urakkaa. Oululaisilta ajettiin esimerkiksi ulos yksi kaveri, kun Walter Moore katseli toista keltaista vartti ennen loppua ja vieraat rankaisivat.

Yhtäkaikki KPV voitti nuo ottelut, kuten hyvän joukkueen pitääkin voittaa, jos se mielii vakavissaan taistella noususta.

Röda-voitto Vihreältä kuitenkin vielä tällä kaudella puuttuu. Edellisen Töölössä pelatun keskinäisen pelin vei HIFK maalein 2-0. Kokkolassa pinnat jaettiin 2-2 Rödan tasoitettua lisäajalla.

Vaikka KPV:lle riittäisi tänään tasurikin säilyttämään kärkipaikka ennen viimeistä kierrosta, se pelaa epäilemättä voitosta eikä jätä mitään viimeisen kierroksen varaan.

Bookkerit eivät anna vieraille tänään mahdollisuuksia. Rolle-setä antaa. Varsinkin noilla kertoimilla! KPV tulee palaamaan liigaan 27 vuoden tauon jälkeen!