Heroicin CS:GO-joukkue mursi kirouksen BLAST-syksyn finaaleiden loppuottelussa
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 28.11.2022 17:04

BLAST Premier Fall Final 2022 saatiin eilen päätökseen, kun Tanskan Kööpenhaminassa finaalissa kohtasivat Heroic ja FaZe. Ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella ja pelattaviksi kartoiksi valittiin Overpass (Heroic), Inferno (FaZe) ja Mirage.

Heroicia on pitkään pidetty joukkueena, joka pystyy voittamaan vain online-turnauksia. Nyt kirous on kuitenkin murrettu.

Avauskartta, Overpass, alkoi Heroicin hyvällä terroristipuoliskolla joukkueen voittaessa avauskartan ensimmäisen puoliskon kierrosvoitoin 8–7. Joukkueen puolustuspeli osoittautui yhtä väkeväksi, kun tanskalaisjoukkue voitti avauskartan kotiyleisön riemuksi kierrosvoitoin 16–11.

Mestaruus oli toisessa kartassa Heroicille katkolla, kun FaZe avasi valitsemansa kartan nappaamalla seitsemän kierrosvoittoa terroristeina. Toisella puoliskolla FaZe mursi Heroicin hyökkäysyritykset kerta toisensa jälkeen ja venytti finaalin kolmanteen karttaan voittamalla Infernon kierrosvoitoin 16–12.

Kolmas ja ratkaiseva kartta, Mirage, tarjosi yleisölle todellisen jännitysnäytelmän. Mestaruus näytti menevän varsin nopeasti Heroicille, kun tanskalaisjoukkue voitti avauspuoliskon CT-puolella kierrosvoitoin 11–4. FaZe tuli kuitenkin samanlaisella puolustuspelillä tasoihin voittamalla toisen puoliskon niin ikään 11–4.

Jatkoajalla Heroic oli lopulta parempi jo ensimmäisellä jatkoajalla, kun se voitti ratkaisevan kartan kierrosvoitoin 19–16 ja koko finaalin karttavoitoin 2–1. Heroicin kapteeni, Casper “cadiaN” Møller, kertoi finaalin jälkeisessä haastattelussa varmasti murtuvansa samanlaisessa tilanteessa (FaZen comeback Miragessa) kaksi tai kolme vuotta sitten. Sekä cadiaN että koko Heroicin joukkue ovat kasvaneet pelaajiksi, joilta voi odottaa suuria LAN-mestaruuksia.

Turnauksen arvokkain pelaaja ei pelannut Heroicissa

Turnauksen tilastokärkeä pitivät loppuun asti hallussaan kaksi latvialaista. Turnauksen arvokkaimpana (MVP) pelaajana palkittiin FaZen Helvijs “broky” Saukants, joka otti kymmeneen karttaan 1.29 ratingin. Toiseksi paras pelaaja tilastoja tarkasteltaessa oli Liquidin Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis, joka ylsi turnauksen välieriin. YEKINDARin rating turnauksessa kahdeksaan karttaan oli 1.27.

Myös toinen FaZen pelaaja ylsi kolmen parhaan kärkeen. Virolainen Robin “ropz” Kool pelasi kymmenen karttaa 1.22 ratingilla. Voittajajoukkue Heroicin pelaajista ainoastaan Martin “stavn” Lund ylsi tilastollisesti kahdeksan parhaan pelaajan joukkoon. Stavn pelasi turnauksessa 14 karttaa 1.19 ratingilla.

Parhaan pelaajan palkinto on brokylle toinen. Hänet palkittiin aiemmin tänä vuonna IEM Katowicen arvokkaimpana pelaajana.

Lähde: HTLV | Kuva: BLAST