SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hearthstonen maailmanmestari ratkeaa viikonloppuna
 • Aleksi
  Majander

Hearthstonen maailmanmestari ratkeaa viikonloppuna

julkaistu: 24.04.2019 15:26

Hearthstonen kuudennes maailmanmestaruusturnaus käynnistyy ensi yönä. 16 pelaajaa ympäri maailman kokoontuu Taiwaniin ottelemaan miljoonan dollarin palkintopotista.

Turnaus on historiallinen, sillä se on näillä näkymin viimeinen kerta kun Hearthstonen maailmanmestaruudesta kilpaillaan täysin avoimessa karsintajärjestelmässä. Vuodesta 2019 eteenpäin MM-kisat kilpaillaan Grandmastereiden kesken, mikä tarkoittaa, että avoimia paikkoja on vain kaksi per palvelin.

Turnaus alkaa neljän lohkon karsintavaiheella . Kilpailuformaattina nähdään viimeistä kertaa Conquest, jossa pelaaja joka voittaa ensimmäisenä kaikilla tuomillaan pakoilla voittaa ottelun. Tiedossa on siis vahva kavalkadi erilaisia pakkoja, mikä on loistava uutinen katsojille, jotka haluavat nähdä uusimman lisäosan tarjontaa. Kustakin lohkosta kaksi parasta pelaajaa jatkaa pudotuspeleihin.

Turnauksessa nähdään huipputason pelaajia kaikilta palvelimilta, mutta muutama ennakkosuosikki nousee ylitse muiden. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota Casper ”Hunterace” Nottoon. Tämä nuori norjalaislupaus nousi vain vuodessa tuntemattomuudesta tähdeksi ja keräsi vuoden 2018 aikana eniten karsintapisteitä koko maailmassa. Muita suosikkeja ovat muun muassa Amerikkojen palvelimien pistevoittaja muzzy, sekä kotikentällä pelaava Roger, jonka pakkoja pidetään yleisesti turnauksen parhaimipina.

 • Aikataulu
  • To 05:00-13:00: Lohkot A ja B
  • Pe 05:00-13:00: Lohkot C ja D
  • La: Puolivälierät
  • Su: Välierät ja finaali

Katsominen kannattaa, sillä yhdistämällä Twitch-tilinsä Battle.nettiin voi tienata korttipakkoja lähetyksen aikana. Halukkaat voivat myös valita oman suosikkinsa Hearthstonen kotisivuilta, ja tienata korttipakan tämän jokaista voittoa kohti. Ottelut lähetetään englanniksi selostettuina Hearthstonen Twitch-kanavalla.

Lähde ja artikkelikuva: Hearthstone